Savaş Mağduru Ukraynalılar Edirne'ye Taşınmaya Başladı! Kiralar Yine Zirveye Çıktı

Savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Ukraynalılar, Edirne'den ev kiralamaya başladı. Bölgede kira fiyatları yüzde 70 oranında arttı.

Rusya - Ukrayna savaşı devam ederken savaştan mağdur olanlar birer birer ülkelerini terk etmeye başladı. Yakınlarını kaybeden ve daha fazla kayıp yaşamak istemeyen Ukraynalılar, güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye gelerek buradan ev kiralamaya başladı. Ukraynalıların odağında ise Edirne var.

UKRAYNALILAR EDİRNE'YE AKIN EDİYOR

Ülkelerindeki savaştan kaçan Ukraynalılar, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Edirne'ye geliyor. Yaşadıkları zor ve korku dolu günleri geride bırakmak isteyen vatandaşlar, yolculuk süresinin daha fazla artmaması amacıyla Edirne'den ev kiralamaya başladı. Ukraynalıların ülkeye girişiyle birlikte kiralık konut fiyatları da hızla arttı.

KİRALARDA YÜZDE 70'E VARAN ARTIŞ

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Kaleiçi semtinde kirası bin 500 TL olan evlerin Ukraynalı ailelere 3 bin TL'ye kiralandığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Son haftalarda Edirne'de kira fiyatlarının yüzde 60 - 70 oranlarında arttığını belirten Feda, ev sahibi vatandaşlara ve emlakçılara seslenerek Ukraynalı vatandaşlardan yarım komisyon almalarını, kira konusunda yardımcı olmalarını hatta imkanı olanların bi süre kira almamalarını talep etti.

Edirneli vatandaşlar da bazı emlakçıların fırsatçılık yaparak evleri fahiş fiyatlara kiraladığına dikkat çekerek, savaştan kaçan insanlara böyle bir muamele yapmanın insanlık dışı bir hareket olduğunu söyledi. Bölgede yaşayan bir vatandaş ise evini satmamış olsa Ukraynalılara ücretsiz oturma imkanı sağlayabileceğini belirtti.

Emlak Haberleri Haberleri