Savaştan Kaçanlar İstanbul'daki Gayrimenkullere Yöneldi! Vatandaşlık Almak İçin Konut Arayışındalar

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Türkiye'de gayrimenkul sektörü hareketlendi. Savaştan kaçan Ruslar, İstanbul'daki projelere yönelerek vatandaşlık almak istiyorlar.

Türkiye İstatistik Kuurmu tarafından açıklanan Şubat ayı konut satış istatistikleri, savaşın Türkiye üzerindeki etkisini ortaya çıkardı. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle, bu ülkelerde yaşayan vatandaşlar Türkiye'yi güvenli liman listesine aldı ve ülkemizden konut almak için yoğun bir talep gösteriyorlar.

SAVAŞTAN KAÇANLAR İSTANBUL'A SIĞINDI

İki ülke arasındaki savaş birçok soruna neden olmasının yanı sıra Türkiye gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Türkiye'nin güvenli bir ülke olarak görülmesi, özellikle Rusların ülkemize olan ilgisini artırdı. İstanbul'daki lüks ve markalı konut projelerine yatırım yapmak için firmalarla görüşen Ruslar, yatırımlarını Türkiye'ye yapmak istiyor.

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde yabancıya konut satışında Rusya üçüncü sırada yer alıyor. Şubat ayında 4 bin 591 konut yabancıya satıldı ve bu oran toplam konut satışları içerisinde yabancılara yapılan konut satışının payını yüzde 4,7'e yükseltti.

Yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği şehir ise 1.958 konut satışı ile İstanbul oldu. İstanbul'un peşinden ise Antalya ve Ankara yabancıların ilgi odağında.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle köşeye sıkışan Rus halkının, ilerleyen süreçte Türkiye'ye daha fazla ilgi göstererek ve konut satışlarında büyük bir pay edinmesi bekleniyor.

VATANDAŞLIK ALMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Yabancıya konut satışlarının bu denli artışında, yabancıların Türkiye'den beklentileri de etken oluyor. Kimisi yatırım için kimisi yaşamak için konut satın alırken bazıları ise Türk vatandaşlığı alabilmek için gayrimenkul satın alıyor. Bu kapsamda Suudi Arabistanlılar ve Ürdünlüler yatırım, Ruslar tatil, Iraklılar ve İranlılar ise oturma izni alabilmek için Türkiye'den ev satın alyor. Ayrıca Çinliler de Türkiye'nin Avrupa ve Amerika'ya kolay vize alabilen bir ülke olması nedeniyle vatandaşlık almak için yatırımlarını ülkemize çeviriyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri