Şehircilik Bakanı Kurum Duyurdu: İzmir Depremi İle Evi Yıkılan Her Vatandaşa Devlet Ev Verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi sonrasında yaşanan gelişmeleri ve yürütülen çalışmaları yerinde denetlemeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi sonrasında yaşanan gelişmeleri ve yürütülen çalışmaları yerinde denetlemeye devam ediyor. Depremde 17 bina yıkılırken çok sayıda binada ise oluşan ağır hasar sonrası yıkım çalışmaları da tüm hızı ile sürüyor. Günlük olarak AFAD deprem koordinasyon merkezinde bilgilendirmede bulunan Bakan Kurum evi yıkılan İzmirli depremzedelere ev verileceğini duyurdu. Detaylar haberimizde...

30 Ekim tarihinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin ardından ne yazık ki İzmir'de 17 bina yıkılmış, enkaz altında kalan 115 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Deprem sonrası bölgeye intikal eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında depremzedelere ev müjdesi verdi.



İZMİR DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI, AZ HASARLI, ORTA HASIRLI, AĞIR HASARLI BİNA SAYISI KAÇ OLDU?



Deprem sonrası yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Bakan Murat Kurum "Şu an için acil ağır hasarlı bina sayımız 342 oldu. Bağımsız bölüm sayısı da 4 bin 350'ye ulaştı. Az hasarlı 3 bin 660 binamız, orta hasarlı 383 binamız şu an için tespit edildi. Bir taraftan da binaların yıkım sürecini devam ettiriyoruz. 16 binanın yıkımı tamamlandı.



Orada da vatandaşlarımızın taşınma sürecine destek olarak onları sağlam güvenli ortamlara alıyoruz. Çadır kentlerimizde ve yıkım alanlarında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına ilişkin başvuru noktaları var. Şu an için 3 bin 800 başvuru var. Bu başvurular hızlı bir şekilde karşılanmaktadır" diyerek son rakamları duyurdu.





DEPREMDE EVİ YIKILANLARA DEVLET EV VERECEK!



Depremin yaralarının sarmaya devam ettiklerini belirten Bakan Kurum "Evi yıkılan her vatandaşa zemin+5 kat / 2+1 dairelerden birer tane vereceğiz. 5 bin konut projelendiriliyor. 2 bini enkaz ve enkaz alanları yakınında, 3 bini de rezerv alanda projelendiriyoruz. Fazla dairesi olanlara da rezerv alandan karşılamak suretiyle bir çözüm sunmuş olacağız. Bir yıl içinde tamamlanacak şekilde projelerimiz yürütülüyor. AFAD'dan hak sahibi olan vatandaşlarımız, iki yıl ödemesiz, 18 yıl 0 faizle ödeyecekler" diyerek devletin yaraları saracağını söyledi.



Kentsel dönüşüm konut kredisi kapsamında vatandaşlara 18 yıl vadeli faizsiz konut kredisi verileceğini, ilk 2 senenin ise ödemesiz dönemli olacağını söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri