Şeker Fabrikaları Özelleştirme Kararı Yayımlandı! Manisa Soma'da 15 Milyon Liralık Satış

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı bulunan Manisa Soma' da yer alan taşınmaz hakkında özelleştirme kararı Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonu tarafından verilen karar yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar (Karar Sayısı: 4562) kapsamında son yapılan özelleştirme işleminin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

Açıklanan karar kapsamında mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı olan Manisa ili Soma ilçesi Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin 338 metrekare büyüklüğe sahip olan taşınmazın, Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde satış yöntemiyle özelleştirildiği açıklandı.

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRME SON DAKİKA: 15 MİLYON LİRALIK YENİ SATIŞ KARARI AÇIKLANDI!

1 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Manisa ili Soma ilçesi Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin 338 metrekare büyüklüğe sahip taşınmaz ve üzerindeki yapıların, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları hakkında kanun hükümleri kapsamında satış yöntemi ile özelleştirildiği ihalenin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan karar kapsamında söz konusu taşınmazın özelleştirilmesi için düzenlenen ihalede taşınmazı ve üzerindeki yapıları satın alma hakkını en yüksek teklifi veren Canbeyler Yapı Petrol Ürünleri LTD. ŞTİ'nin kazandığı ilan edildi. Söz konusu şirketin ihaleyi 14 milyon 700 bin lira olarak vermiş olduğu teklif ile kazandığı belirtilirken sözleşmenin imzalanmasından imtina edilmesi durumunda teminatın idare lehine irat edilerek ihalenin iptal edileceği ve yeniden duyuru yapılacağı ilan edildi.

Emlak Haberleri Haberleri