Sektör temsilcileri konut satış rakamlarını değerlendirdi

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı konut satış istatistikleri raporu sektörü tatmin etti. Sektör temsilcileri satış rakamlarında yaşanan yükselişi olumlu yorumladı.

Konut ve inşaat sektörünün içerisinde olduğu durumu gösteren en önemli veriler arasında gösterilen Konut Satış İstatistikleri Raporu TÜİK tarafından yayımlandı. Temmuz ayına ilişkin veriler olumlu sinyaller verirken küçükte olsa rakamlarda yaşanan yükseliş sektör temsilcilerinin umutlarını yeşertti. Sektör temsilcileri yaşanan yükselişi olumlu değerlendirdi.

KONUT SATIŞ RAKAMLARINDA SON DURUM NE?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Türkiye genelinde Temmuz ayında 127 bin 88 adet konut satışı yapılırken 2023 senesinin Temmuz ayına oranla konut satışı yüzde 16 oranında artış göstermiş oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt yapmış olduğu açıklamasında satış rakamlarını değerlendirerek konut fiyatlarında yaşanan düşüşün elinde parası olan kişileri alıma yönlendirdiğini belirtti.

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ise "Özellikle de zor zamanlarda sektöre can suyu olan, hatta sektörü ayakta tutan yabancıya satışın teşvik edilmesi gerekiyor. Böylece iç satışların sıkıntılı süreçlerinde yabancıya satışlarla sektörümüz desteklenmiş olur.'' diyerek yabancıya konut satışı için yeni destek talebinde bulundu.

Albayrak Beton Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Albayrak ise rakamların umut yarattığını belirterek rakamların uzun süre sonra yükselmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Sektörde uzun bir aradan sonra yaşanan yükseliş moral kaynağı olurken hem yabancıya konut satışı hem de ipotekli konut satış rakamlarının arttırılması için yeni destek talebi de gündeme taşındı. Özellikle de konut kredisi faiz oranlarında özel kampanya desteği uzun süredir gündemde yer alıyordu.

Emlak Haberleri Haberleri