Sektör Temsilcilerinden Ev Alacaklara! Bu Fırsat Bir Daha Gelmez Ev Almak için En Uygun Zaman

Kamu bankalarının yeni konut kredisi kampanyası ile Haziran ayında konut sektöründe beklentiler değişti.

Kamu bankalarının yeni konut kredisi kampanyası ile Haziran ayında konut sektöründe beklentiler değişti. Konut satışlarının beklenenden daha fazla olabileceği yorumları gelirken sağlanan kredi paketleri ile ev alımlarının artabileceği ifade edildi.

Merakla beklenen kamu bankalarının konut kredisi detayları belli oldu. Gün içerisinde yapılan açıklamalarla hem faiz oranları hemde ödeme seçenekleri açıklandı.



Buna göre vatandaşlar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla konut kredisi kullanmaları durumunda yüzde 0.64 ve yüzde 0.74 faiz oranlarından yararlanacaklar. Ödemeler ise 1 yıl ödemesiz 15 yıl vadeli olacak şekilde yapılacak.



KONUT SATIŞLARININ ARTMASI BEKLENİYOR



Kamu bankalarının oldukça uygun koşullarda sunduğu bu konut kredisi kampanyası ise beklentileri değiştirdi.



Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu kamu bankalarının kredi kampanyalarına dair detayların belli olmasının ardından sektörün yeniden canlanacağını ifade etti. Covid-19 salgını kapsamında durma noktasına gelen inşaat sektöründe bu adımla birlikte çarkların yeniden döneceği ifade edildi.



AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu konuşmasında inşaatların indirim geldi zam yapalım yaklaşımında olmayacaklarını ifade ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı.



"Yeni açıklanan paketle birlikte şunu net bir şekilde ifade etmek gerekir ki; bu fırsat her zaman gelmez. Şu anki faiz oranı ve geri ödeme seçenekleri ‘ev almak için doğru zaman’ diyor piyasaya. Koronavirüs sonrasında hem küresel ticaretteki aksamalar, hem de iç piyasadaki kimi zamlar nedeniyle yeni yapılacak konutların ucuz olmasını beklemesin kimse. Sonuçta inşaatçı da bu zamları yaptığı projeye yansıtmak durumunda kalacak. Bu nedenle tamamlanmış bir konutu almak için en uygun zaman bu zaman olabilir.”



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri