Sektörden Konut Piyasasında Son Durum Değerlendirmesi! Konut Fiyatları Ve Kiralar Düşer Mi?

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ile Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli kiralık ve satılık konut piyasası hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Konut FiyatlarıTürkiye’de konut sektörü son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Hem konutların satış fiyatlarında hem de kira fiyatlarında meydana gelen yükselişler tartışılırken bu durumun nedenleri ve bundan sonra olabilecekler hakkında çeşitli değerlendirmeler yapılıyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ile Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli açıklamalarda bulunarak konut piyasasına dair önemli tespitler yaptılar.

SOSYAL KONUTLAR İÇİN UCUZ ARSA VERİLMELİ

Sosyal konutların büyük bir öneminin olduğunu söyleyen Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Sosyal konutlar yaşanan sorunları biraz olsun çözebilir. Ancak bunun için de sosyal konut yapımına dair ucuz arsa verilmesi gerekiyor. TOKİ bu konuda önderlik etmelidir. Ayrıca 3 yıllığına kiralık konutlarda tavan fiyat uygulaması yapılmalıdır.” dedi.

KONUT FİYATLARI TEPE TAKLAK OLABİLİR

Ev fiyatlarının çığırından çıktığını söyleyen Aydın Ağaoğlu, “Her gayrimenkul için bir rayiç bedel var. Bunlar belediyelerce 4 yılda bir Emlak Değerleme Komisyonu tarafından belirleniyor. Devletin de temel ihtiyaçlara yönelik düzenleyici ve sınırlayıcı bir fonksiyonu bulunuyor. Bugün ev fiyatları artık çığırından çıkmıştır. Böyle bir ortamda da kamu otoritesinin devreye girmesi gerektiğini söylüyorum. 1 milyon Suriyelinin ülkelerine döneceği söyleniyor. Bu 250 bin adet konutun boşa çıkması anlamına geliyor. Yabancılara konut satışında sınır 400 bin dolar seviyesine çıkarılıyor. Bu nedenlerle konut fiyatlarını tepe taklak olmuş bir halde görebiliriz.” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARININ AŞAĞI GELME OLASILIĞI VAR

Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ise yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’de kamunun sahip olduğu konut bulunmuyor. Almanya’da ve Fransa’da birçok belediye ve kuruluşun sahip olduğu konutlar var. Onların ellerinde bu konutlar olduğu için piyasayı kontrol edip kiraları belirli seviyede tutabiliyorlar. Büyükşehirlerde arsa olmaması günümüzde arzın en önemli sorun oluyor. Konut alım ve satımları son 3 ayda durdu. Konut fiyatlarında aşağı gelme olasılığı var.” açıklamasını yaptı.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri