SGK Konut ve Arsa Satış İlanları Resmi Gazete'de! İstanbul'da 305 Bin Liraya Ev Sahibi Olabilirsiniz

3 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete ile SGK ihaleleri duyuruldu. SGK lojman satışı devam ederken kurum aynı zamanda elinde olan gayrimenkulleri ihale yöntemi ile satışa çıkıyor. SGK konut ve arsa ihalesi

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından 03 Mart 2022 Tarihli ve 31767 Sayılı Resmî Gazete ile yayımlanan ihale ilanı ile mülkiyeti SGK'ya ait olan taşınmazların satışa sunulacağı ilan edildi. SGK İstanbul'da konut satışı yaparken Bursa ve Tekirdağ illerinde ise arsa satışı yapacak.

SGK taşınmaz satışı ilanları için Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliğinin 21, 22 ve 23’üncü maddelerine göre açık artırma usulü ile satışa çıkacağını ilan ederken taşınmazlar için satış ihalesi tarihi 15 Mart 2022 tarihinde başlayacak ve 18 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Açık artırma usulü ile yapılacak olan ihalede belirtilen fiyatlar üzerinden başlayacak olan satışlarda en yüksek fiyatı veren teklif sahibi taşınmazı satın almaya hak kazanacak.

SGK İSTANBUL'DA KONUT SATIŞI YAPIYOR! SGK TAŞINMAZ SATIŞI İHALESİ İSTANBUL'DA SATILIK EVLER KAÇ TL?

Yayımlanan ihale duyurusu ile SGK'nın İstanbul'da yer alan bazı taşınmazları ihale yöntemi ile satışa sunuldu. Yapılan açıklamada İstanbul'un Esenler ilçe sınırları içerisinde yer alan Atış Alanı Mahallesi'nde yer alan konut niteliğindeki meskenler satışa çıktı. Satışa sunulan konutların metrekareleri 40 m2 ile 98 m2 arasında değişirken 1+1 daire ve 2+1 daire fiyatları en düşük 305 bin TL'den başlarken 1 milyon 630 bin liraya kadar çıkıyor.

Yayımlanan ilan kapsamında taşınmazlardan satın almak isteyen kişilerin belirtilen kurallara uygun olarak hazırlamış oldukları ihale dosyasını satın alınmak istedikleri gayrimenkulün ihale gününden bir önceki iş günü saat 17:00’ a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu, İstanbul İl Müdürlüğü, Pürtelaş Hasanefendi Mahallesi Meclisi Mebusan Caddesi No: 43 Fındıklı-Beyoğlu / İSTANBUL adresine teslim etmekle yükümlü olacaklar. İhalede en yüksek teklif sahibi taşınmazı satın alma hakkı elde edecekler.

Konut satışının yanı sıra SGK aynı zamanda Bursa'nın Nilüfer ve Osmangazi ilçesi ile Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde arsa satışı yapacak. Satılık arsa ilanları için de aynı kurallar geçerli olacak ve başvuru sahipleri ihale tarihinde belirtilen adreste yapılacak olan ihalede en yüksek teklifi vererek arsaların sahibi olmak için rakamlarını sunacaklar. SGK satışı için detaylı bilgi SGK GOV TR internet sitesi üzerinden ya da 0212 372 10 00 ’dan 11110 ve 11138 (dahili) telefon üzerinden edinebilecek.

Emlak Haberleri Haberleri