SGK'ya Ait Lojmanlar Satılacak! Başvuru Tarihleri, Satış ve Fiyat Listesi Açıklandı

İstanbul'da SGK ve Milli Piyango İdaresine bağlı 30 daire satışa çıkarıldı. 29 daire SGK, 1 daire ise Milli Piyango Kurumuna ait. İhale ile satılacak lojmanlar için önceden başvuru yapmak gerekiyor.

Lojman satışları için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını doğrudan kurumlara yapacaklar. İhale tarihine kadar yapılması gereken başvuru işlemleri temel olarak iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşama lojman satış fiyatları üzerinden SGK ve Milli Piyongo İdaresi tarafından belirlenen geçici teminat ücretinin ödenmesi. İkinci aşama ise ihale şartnamesinde yer alan diğer evrakların kuruma teslim edilmesi.

30 LOJMAN SATILACAK BAŞVURULAR BAŞLADI

SGK ve Milli Piyango İdaresi tarafından yayımlanan lojman satış duyurusunda 30 konut için duyuru var. Ancak konutların çok büyük bölümü öncelikli satış listesi kapsamında satılacak. Bu bağlamda Milli Piyango İdaresine bağlı olarak ilan edilen 1 konut içerisinde yer alan kamu personeline satılacak.

SGK tarafından ilan edilen 29 konutluk duyuruda ise sadece 1 konutun boş olduğu ve 28 konutun dolu, öncelikli satış kategorisinde yer aldığı duyuruldu. Satışa çıkarılan konutlar arasında yer alan 1 daire için ise herkes başvuruda bulunabilecek.

SGK söz konusu konutların Başakşehir İkitelli'de Abdülhamithan Caddesinde yer aldığını duyurdu. Konutlar 77 metrekare büyüklüğünde. Boş konumda olan konutun satış fiyatı 505.000 TL olarak açıklandı.

(Görsel Basın İlan Kurumu ilan gov.tr internet sitesinden alınmıştır. Tablonun tamamına kurumun web sitesinden ulaşabilirsiniz.)

İHALE TARİHİ VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

İhale işlemleri için yapılan basın açıklamasında vatandaşların 19 Ekim tarihinde ihaleye katılacakları duyuruldu. İhale başvurusunda bulunanlar 19 Ekim saat 10.00'dan itibaren tekliflerini verecekler. En yüksek teklifi veren ise konutu almaya hak kazanacak.

İhale başvuru işlemleri için vatandaşlar İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası İl Milli Emlak Müdürülüğüne gidecek ve ihale şartnamesini alacaklar. Şartnamede yer alan esaslar kapsamında lojmanlar için başvuru yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri