Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni Düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılımı ile Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreninin düzenlendiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılımı ile Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreninin düzenlendiğini duyurdu.

Dünyada her geçen gün büyük bir sorun haline çevre kirliliği ile mücadele konusunda Çevre ve Şehircilki Bakanlığı sıfır atık uygulamasını hayata geçirmişti. Sosyal medya hesabı üzerinden sıfır atık ile ilgili yeni bir açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreninin düzenlendiğini duyurdu.



SIFIR ATIK ÖDÜL TÖRENİ PROGRAMI TAMAMLANDI!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında sıfır atık çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini belirterek Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreninin gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Kurum;



"Bakanlığımız ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenen “Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni”miz, #SıfırAtık'ın en büyük destekçisi olan Sayın @EmineErdogan Hanımefendi’nin katılımlarıyla gerçekleşti.





Sıfır Atık Projesi”ni ülkemizin tamamına yaydığımızda bugün %13 olan geri kazanım oranımızı inşallah % 35’e çıkaracağız. 2023 yılına kadar hedeflerimize ulaşacak, 100.000 kişiye istihdam sağlarken 20 milyar TL de tasarruf elde edeceğiz.





Bu yılın sonuna kadar, nüfusu 250 binin üzerinde olan, büyükşehir ilçe belediyelerimizden 88’i sıfır atık sistemine geçişini tamamlayıp “Sıfır Atık Belgesi”ni aldığında yaklaşık 40 milyon vatandaşımızı sıfır atık sistemine dahil etmiş olacağız.





Bakanlık olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da belediyelerimizi desteklemeye devam edecek; gerekli finansman, araç gereç ve hibe desteğimizi sürdüreceğiz.





Vatandaşlarımızın, belediyelerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla ülkemizin tamamında sıfır atık uygulamalarını hayata geçirdiğimizde en büyük ödül, sahip olacağımız temiz şehirler ve temiz doğa olacak."





SIFIR ATIK PROJESİ NEDİR?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi çıkarılan tüm çöplerin geri dönüşüm ile minimize edilmesi, atık oluşumunun engellenmesi ve geri dönüşüm ile yeniden kullanıma sunulmasını amaçlamaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri