Sıfır Ev Alacaklar Dikkat! Ev Sahibi Olmak İsterken Dert Sahibi Olmayın, Bu Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat Edin

Ne yazık ki ev sahibi olmak isteyen kişilerin sıklıkla karşılaştıkları dolandırıcılık olaylarının başında yer alan müteahhidin aynı daireyi birden fazla kişiye satması olaylarına bir yenisi eklendi.

Ne yazık ki ev sahibi olmak isteyen kişilerin sıklıkla karşılaştıkları dolandırıcılık olaylarının başında yer alan müteahhidin aynı daireyi birden fazla kişiye satması olaylarına bir yenisi eklendi. İstanbul'da yatırım yapmak için ev almak isteyen bir iş insanı dairelerinin başkalarına da satıldığını fark etti. Ünlü bir oyuncunun da dolandırılanlar arasında olduğu ortaya çıktı.

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin yaşamış oldukları dolandırıcılık olaylarının başında yer alan aynı dairenin birden fazla kişiye satılması olayı İstanbul'da bir kere daha yaşandı. İstanbul'da konut yatırımı yapmak isteyen iş insanı yüzde 90'ı tamamlanan projeden 4 daire satın aldı. Ancak bir süre sonra internet sitesinde arama yaparken satın almış olduğu daireler için müteahhit tarafında yeni ilan verildiğini tespit etti.



AYNI DAİRENİN BİRDEN FAZLA KİŞİYE SATILMASI İDDİASI İLE HAKKINDA DOLANDIRICILIK DAVASI AÇILDI!



42 yaşındaki iş insanı Sedat Morgül yatırım yapmak amacı ile konut arayışına başladı. Toplamda 220 daireden oluşan ve yüzde 95 oranında tamamlanan bir projede karar kılan Morgül 1+1 daire tipinden pazarlık yaparak 4 adet daire için 660 bin lira ödeme yaparak satış işlemini gerçekleştirdi. 330 bin lirayı peşin ödeyen Morgül kalan tutar için ise çek imzalayarak müteahhide teslim etti.



İnternette ev ilanlarını gezerken çok sayıda dizide oynayan Temmuz Karikutal tarafından verilen ilanı gören iş insanı büyük şok yaşadı. Çünkü satışa sunulan ev kendisine aitti. Projeden satın aldığı evin satışa sunulduğunu gören Morgül hemen ilan sahibi ile görüştü ve durumu açıklayarak bir araya gelmek istediğini söyledi.



İki tarafında getirmiş olduğu tapu ve satış sözleşmesi karşılaştırıldığında müteahhidin aynı daireyi iki kişiye sattığı tespit edildi. Şirket yetkilileri hakkında davacı olan ünlü iş adamı projenin müteahhidi olan ismin bir başka suçtan cezaevinde olduğunu öğrenince ikinci büyük şoku yaşadı. Projenin müteahhidi ve hakkında ise dolandırıcılık suçlaması ile 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.



Konut projesinden ev almak isteyen kişilerin mutlaka noter onaylı satış sözleşmesi yapması ve tapuda bu satış sözleşmesini bağımsız bölümün üzerine tescil ettirmesi gerekiyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri