Sıfır Konut Satışlarına Destek İçin Yeni Kredi Kampanyası, Tapu Harcı ve KDV İndirimi Müjdesi Gelecek Mi?

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı konut satış rakamları yükselen konut kredisi faiz oranları sonrasında yeniden düşüşe geçti.

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı konut satış rakamları yükselen konut kredisi faiz oranları sonrasında yeniden düşüşe geçti. Sıfır konut satışlarında yaşanan keskin düşüş sonrasında gayrimenkul sektörü tapu harcı, KDV indirimi, kredi desteği bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Kasım ayına ilişkin konut satış istatistikleri raporunu yayımladı. Kasım ayında yükselen konut kredisi faiz oranları ve pandeminin etkisi ile konut satış rakamları düştü. Özellikle de sıfır konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşandı.

SIFIR KONUT SATIŞI 2020 YILINDA YÜZDE 25 DÜŞTÜ!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2020 yılının Kasım ayında Türkiye genelinde toplam konut satış rakamları 2019 yılının Kasım ayına oranla yüzde 18,7 oranında düşüş göstererek 112 bin 483 adet seviyesine geriledi.

Sıfır konut satış rakamında yaşanan düşüş ise yüzde 25 olarak gerçekleşti. Kasım ayında Türkiye genelinde 36 bin 658 adet konut satışı gerçekleşti.

SIFIR KONUTLARA ÖZEL YENİ TEŞVİK PAKETİ BEKLENİYOR!

Sıfır konutlar için inşaat sektörü yeni destek paketi beklerken özellikle tapu harcı indirimi, sıfır konutlara özel KDV indirimi ve düşük faizli konut kredisi desteği talebi yeniden gündeme geldi.

İnşaat sektörü dönemsel kampanyalar ile desteklenen konut kredisi paketleri yerine kalıcı bir finansal çözüm getirilmesini isterken yine tapu harcı indirimi de sektörün beklediği önemli teşvikler arasında yer alıyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri