Sıfır konutlar için pazar yeri projesi tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) bir toplantı düzenleyerek Konut Projeleri İçin Pazar Yeri projesini tanıttı. Bu proje ile sıfır konutlara yönelmelerin sağlanması ve konutta fırsatçıların devre dışı bırakılmasının amaçlandığı belirtildi.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından 2023 yılının hedeflerine dair bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konut sektörünün yıllık beklentileri açıklanırken bir de yeni proje tanıtıldı. Konut Projeleri İçin Pazar Yeri projesi ile konut sektöründeki fırsatçılar ile fiyat manipülasyonlarının önüne geçileceği bildirildi.

2050'YE KADAR 1 MİLYAR KONUT YAPILACAK

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu bir açıklama yaparak, “Toplumsal sorumluluklarımızın farkındayız. Ekonomik büyüme ile geleceğin inşası için sektörümüzün önemini biliyoruz. Dünya Bankası tarafından yayınlanan rapora göre 2050 yılına kadar dünyada 1 milyar yeni konut inşa edilecek. Bu ihtiyaca karşılık vermek zorunda olduğumuzu düşünüyoruz.” dedi.

YATAY MİMARİ ÖNE ÇIKACAK

Yatay mimarinin önemine dikkat çeken Mehmet Kalyoncu, “Nüfusun arttığı dünyamızda gelecekte sağlıklı bir yapıya ulaşmak istiyorsak barınma sorununa şimdiden çözüm üretmeliyiz. Yapılarımıza sadece ticari olarak bakamayız. Ticari olduğu gibi vizyoner de olmalılar. İthal malzeme kullanımını azaltıp yerli malzeme ile yatay mimari odaklı kentsel stratejiler üretmeliyiz.” dedi.

YENİ PROJE TANITILDI

Yeni bir proje başlattıklarını açıklayan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Türkiye’de konut ticari yıllık 2,3 trilyon liraya ulaştı. Yıllık hacimde Avrupa ile yarışacak haldeyiz. Ortalama konut fiyatları ise Endeksa verilerine göre 1 Milyon 797 Bin TL oldu. Buna karşın eksikliklerimiz var. Sıfır konut projelerinin tüm detaylarını öğrenebileceğimiz, fiyatları konusunda şeffaflık sağlayan, belediye kayıtları, yasal kayırları bir arada görebildiğimiz bir platform bulunmuyor. Konut Projeleri İçin Pazar yeri projesi ile işte bu eksikliği ortadan kaldıracağız. Güvenilir bir şekilde konut alım satın işlemleri yapılacak. Bu şekilde sıfır konutları öncelik haline getireceğiz. Fiyat konusunda da manipülasyonları bu platform ile engelleyip fırsatçıların da önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri