Sıfır Konutlara 0.64 Konut Kredisi Desteği Sonrası Tapu Harcı ve KDV İndirimi Müjdesi Gelir Mi?

Korana virüs salgını sonrasında yeniden kan kaybı yaşamaya başlayan konut sektörü için beklenen kredi müjdesi geldi.

Korana virüs salgını sonrasında yeniden kan kaybı yaşamaya başlayan konut sektörü için beklenen kredi müjdesi geldi. Konut kredisi paketinde sıfır konutlara özel 1 sene ertelemeli 0.64 faiz oranı ile konut kredisi desteği verileceği açıklandı. Gayrimenkul ve inşaat sektörü ise buna ek olarak tapu harcı indirimi ve sıfır konutta KDV indirimi desteği talep ediyor. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından müjdesi verilen yeni kredi destek paketi detayları belli oldu.



SIFIR KONUTTA TAPU HARCI VE KDV İNDİRİMİ MÜJDESİ DE GELİR Mİ?



Uzun zamandır gayrimenkul sektörü tarafından talep edilen tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi talebi bir kere daha Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel tarafından dillendirilmişti.



Karayel yapmış olduğu açıklamasında "Bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi lazım. Bu kapsamda devletimizin sunacağı destekler son derece önemli. Sektörümüz, tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile pandeminin ardından başlayacak kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir" diyerek konuyu bir kere daha gündeme taşımıştı.



Konut kredisi indirim haberi sonrası vatandaş bu sorunun yanıtını daha da merak ederken inşaat sektörü sıfır konut satışlarını arttırmak amacı ile mutlak suretle tapu harcı ve konutta KDV indirimi yapılmasının zorunlu olduğunu belirtiyordu.





ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK 1 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ VERECEK!



Devlet bankaları tarafından beklenen kredi müjdesi geldi. Korana virüs sonrasında ekonomik olarak toparlanma sürecine destek olmak amacı ile devlet bankaları kredi paketlerini açıklarken turizm sektörünün yanı sıra konut sektörüne de destek geldi.



Ziraat Bankası, Halkban ve Vakıfbank tarafnıdan açıklanan paket kapsamında sıfır konut almak isteyen kişilere özel olarak ilk 1 yılı ödemesiz dönemli olmak üzere yüzde 0,64 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi verileceği açıklandı.



Pakette özellikle ilk kredi taksit ödemesinin 1 sene ötelenecek olması büyük memnuniyet yarattı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri