Şık, Ferah ve Aydınlık Bir Ev İçin Boyada Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Ev dekorasyonunda mobilyalar, halılar, perdelerin yanı sıra evin boyasında kullanılacak renkler de özen ve dikkat gerektiriyor. Şık ve ferah bir görüntü için boyada hangi renkler tercih edilmeli?

Evini yenilemek isteyenler ya da yeni bir eve taşınacaklar için eve küçük dokunuşlar ile şık ve ferah bir hava katmak isteyenlerin 2022 ev dekorasyonunda trend renklere mutlaka bakması gerekiyor. Trendler arasında yer alan renklerden kendinize ve evinizin eşyalarına en uygun olan rengi seçebilirsiniz. 2022 yılında dekorasyonda genel hatları ile doğaya dönüş teması ağır basıyor. Bu nedenle evde canlandırıcı, ferah bir etki yaratacak renk tonlarını seçmekte fayda var.

2022'de evin tüm dekorasyonunda bej, gri, sütü kahve ve kahverengi trend renkler arasında yer alıyor. 2022'nin modasını, modası hiç geçmeyen doğal ve nötr renkler oluşturuyor. Minimal ve modern bir tasarım için bu renkler tercih edilebilir.

2022'DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN DUVAR RENKLERİ

Ev duvarlarında hem kullanışlı hem de modası geçmeyecek trend renkler aranıyor. Boya yapmak için rulo ve fırçaya dokunmadan evvel hangi renge boyanacağına karar verilmesi gerekiyor. Güneş ışığını az alan ve karanlık evler için boya renkleri farklılık gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda en çok tercih edilen renkler kum ve taş renklerinin tonları oldu. Karanlık yerlerde özellikle çakıl taşı renklerini sıkça gördük. Kataloglara da kum beji, kumsal, ıslak kum gibi farklı tonlar girdi.

Güneş görmeyen mekanlarda en çok tercih edilen renklerden biri de güneş sarısı duvar boyası oldu. Sarı rengi çoğu kişi sevmese de parlak sarı tonları hem modern hem de kullanışlı bir renk aslında. Az da olsa evin içine güneş ışığının girmesini sağlıyor.

NİHAİ GRİ VE AYDINLIK SARI

2022 yılında trend renk aydınlık sarı ve nihai gri olarak belirlendi. Aydınlık sarı, dünyada yaşanan sıkıntıların ardından iyimserlik ve yumuşaklığı temsil ediyor. Nihai gri de dünyanın salgına karşı kaya gibi dik duruşunu sergiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri