Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi 16 Aralık tarihinde açılıyor

Avrupa'nın en büyük gaz deposu unvanını ele geçirecek olan Silivri yer altı doğalgaz depolama tesisi için geri sayım başladı. Açılış tarihi belli olan projede kurdeleyi Cumhurbaşanı Erdoğan kesecek.

Türkiye'nin doğalgaz arzında sıkıntı yaşamasını engellemek adına yapımına başlanan ve Avrupa'nın en büyük yer altı doğalgaz depolama tesisi olacak Silivri doğalgaz depolama tesisi açılışı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan tesiste son düzenlemeler yapılıyor. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklama ile dev tesisin açılış tarihi 16 Aralık 2022 Cuma olarak ilan edildi. Yapılacak olan açılış töreni ile Avrupa'nın en büyük doğalgaz depolama tesisi Türkiye'de yer alacak. Böylelikle olumsuz durumlarda doğalgaz arzı yaşanmasında oluşabilecek sorunların önüne geçilmiş olacak. 

SİLİVRİ DOĞALGAZ DEPOLAMA TESİSİ AÇILIYOR! 

16 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı tören ile açılacak olan Silivri Doğalgaz Depolama tesisinde hazırlıklar tüm hızı ile sürüyor. Yapılacak olan tören hakkında açıklama yayımlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı "Enerji arz güvenliğinin son derece kritik olduğu şu günlerde, Türkiye bu alanda dev bir yatırımı daha hizmete alıyor. Topraklarından 7 doğalgaz boru hattının geçtiği, 2’si deniz olmak üzere 4 LNG tesisinin yer aldığı Türkiye’de, stratejik öneme sahip olan ‘kara gün dostu’ bu doğalgaz depoları, aynı zamanda enerji arz güvenliğine de büyük katkı sağlıyor” ifadelerine yer verdi. 

İlk olarak 2007 senesinde hizmet vermeye başlayan dev tesisin kapasitesi için arttırma kararı verilmiş ve çalışmalar başlamıştı. Yenilenen tesis son hali ile Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacının yüzde 8'ini karşılayacak hale getirilmiş oldu. 

Emlak Haberleri Haberleri