Sinpaş, Kızılbük GYO Payları İçin Halka Arz Başvurusu Yaptı

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerinin halka arz işlemleri hız kazandı. Türkiye'nin dev GYO şirketleri borsada işlem görmek için başvuru yapmaya devam ederken halka arz başvurusu rekor ilgi gören Ziraat GYO sonrası inşaat sektörünün dev markası SİNPAŞ GYO 'da Kızılbük GYO paylarının halka arzı için resmi halka arz başvurusunda bulundu.

Borsaya olan yatırımcı ilgisi her geçen gün artmaya devam ederken artan ilgi borsada işlem görmek isteyen şirketlerin iştahını da yükseltti. Özelliklede son dönemde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketleri tarafından açıklanan halka arz duyuruları takip edilirken bu duyurulardan biri de Sinpaş GYO tarafından yapıldı.

Türkiye'nin konut sektöründeki en güçlü markaları arasında yer alan Sinpaş, bağlık ortaklıkları arasında yer alan Kızılbük GYO için Sermaye Piyasası Kurulu SPK üzerinden resmi başvuruda bulundu. Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP üzerinden resmi bilgilendirmede bulunan şirketin yayımladığı duyuru yoğun ilgi gördü.

SİNPAŞ, KIZILBÜK GYO HALKA ARZ BAŞVURUSU İÇİN YAPILAN AÇIKLAMA

Sinpaş tarafından bağlı ortaklığı Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı için yapılan başvuruda 240 milyon liralık sermayeyi temsil eden 240 milyon adet paydan toplam sermayesinin yüzde 25'lik bölümüne denk gelen 60 milyon adet payın halka arz edileceği ilan edileceği belirtilireke "Ayrıca buna ilave olarak sermayesinin %5'ine karşılık gelen 12.000.000 adet pay için "ek satış" imkanı tanınmak suretiyle bu payların da halka arza konu edilebilmesine ve bu itibarla ek satış hakkı kullanımı dahil Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin sermayesinin %30'unu temsil eden 72.000.000 adet payın halka arz edilmesine ilişkin izahnamenin onaylanması talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılacak olan değerlendirme sonrasında açıklanacak karar ve işletilecek olan süreç yatırımcılar tarafından takip edilecek.

Emlak Haberleri Haberleri