Site ve Apartmanlarda Oturanlar Dikkat! Yüksek Aidat Nereye Şikayet Edilir, Aidata İtiraz Nasıl Yapılır?

Apartmanlarda ve sitelerde yaşanan en büyük sorunlardan biride talep edilen yüksek aidat tutarları olarak öne çıkıyor.

Apartmanlarda ve sitelerde yaşanan en büyük sorunlardan biride talep edilen yüksek aidat tutarları olarak öne çıkıyor. Özellikle de korona virüs salgını nedeni ile kullanıma kapatılan havuz, spor salonu, kreş gibi ortak alanların ardından vatandaş yüksek aidat ödemek istemiyor ve aidata indirim talebinde bulunuyor. Peki, yüksek site aidatı nereye şikayet edilir, aidata itiraz nasıl yapılır?

Özellikle de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yapılan markalı konut projeleri sonrası yüksek aidat tartışmaları alev aldı.



Bazı şehirlerde aidat tutarları artık kiraları geçerken taşındığı yeni evinde aidat şoku yaşayan vatandaş ise hakkını aramaya çalışıyor.



YÜKSEK SİTE AİDATI NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?



Konu hakkında bir okurundan gelen soruyu yanıtlayan Takvim Gazetesi yazarı Feride Hila İmal "İşletme projesi hazırlandıktan sonra 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 37. Maddesi'ne göre kat maliklerine iadeli taahhütlü mektupla iletilmek zorundadır. İşletme projesi eline ulaşan kat maliki bu projeye 7 gün içinde itiraz edebilir.



İşletme projesine 7 gün içinde itiraz edilmemesi halinde proje kesinleşir ve aidata itiraz hakkı ortadan kalkar. İşletme projesinin genel kurul tarafından yapılması halinde işletme projesine itiraz hakkı olmayıp, bu durumda sadece dava açma hakkı mevcuttur" diyerek aylık aidat tutarlarının kat maliklerine bildirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.



Kat maliki kendisine bildirilen aidat tutarını yüksek bulursa bu durummda 7 gün içerisinde site aidat tutarına itiraz edebiliyor. Ancak 7 günlük süre içerisinde itiraz edilmeyen aidat tutarları kabul edilmiş sayılıyor ve itiraz hakkı kaybediliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri