Sitelerde Güvenlik Kamerası Takılması Zorunlu Mudur, Karar Nasıl Alınır?

Sitelerde güvenlik kamerası bulunması zorunlu mudur? Güvenlik kamerası takmak için yöneticinin yetkisi var mıdır? Sitelerde güvenlik kamerası takılması için karar nasıl alınır?

Sitelerde güvenlik kamerası meselesi üzerine çok sayıda araştırma yapılıyor. Sitelerde güvenlik kamerası takılması zorunlu mudur? Güvenlik kamerası takılmasına dair kararlar nasıl alınır? Güvenlik kamerası takılırken yönetimin yetkisi nedir? Güvenlik kamerası takılırken hangi konularda dikkat edilip hassasiyet gösterilmelidir?

SİTELERDE GÜVENLİK KAMERASI TAKMAK ZORUNLU MUDUR?

Günümüzde hemen hemen her sitede güvenlik kamerası bulunmaktadır. Bu şekilde hırsızlık ve buna benzer istemeyen olaylara karşı caydırıcılık amaçlanmaktadır. Ancak her sitede takılı olmaya başlanan güvenlik kameralarının bir zorunluluk olup olmadığı merak edilmektedir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Eğer sitelerde uygun bulunur ve karar alınırsa güvenlik kamerası takılmayabilir. Hatta mevcut güvenlik kameraları için kaldırma yönünde de karar verilebilir.

GÜVENLİK KAMERASI TAKILMASI KARARINI YÖNETİCİ ALABİLİR Mİ?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun ilgi maddeleri sitelerde güvenlik kamerası takılmasını engellememektedir. Ancak karar alınması gerektiğini belirtmektedir. Bunun için de bu kararın ne şekilde alınabileceği araştırılmaktadır. Site yönetiminin güvenlik kamerası ile alakalı bir karar alıp uygulamaya sokup sokamayacakları merak ediliyor. Bu konuda site yönetimlerinin herhangi bir yetki ve sorumlulukları bulunmamaktadır. Bir siteye güvenlik kamerası takılacaksa bunun kararını yönetimler alamazlar.

KARAR NASIL ALINABİLİR?

Site içerisinde uygun olan ve kişilik haklarını etkilemeyecek alanlara güvenlik kamerası takılması ile alakalı kararlar Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre Kat Malikleri Genel Kurulu’nda alınmalıdır. Kat Malikleri Genel Kurulu’nda bu kararın alınabilmesi için salt çoğunluk yeterli değildir. Kat maliklerinin beşte dördünün onay vermesi gerekir. Buna rağmen güvenlik kamerası takılmasını istemeyenlerin karar alındıktan sonra konuyu mahkemeye taşıma hakları bulunmaktadır. Karara dair nihai hükümlere böylelikle sulh hukuk mahkemesi verir.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri