Sivas ve Çorum İçin Arazi Toplulaştırma Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

10 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete ile Çorum ve Sivas için arazi toplulaştırma kararı yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararları ile arazi toplulaştırması ilanı!

10 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete ile Çorum ve Sivas için arazi toplulaştırma kararı yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararları ile arazi toplulaştırması ilanı!

867 ve 868 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları ile Çorum Merkez Boğacık Köyü arazi toplulaştırması ve Sivas Gemerek ve Ulaş ilçelerinde bulunan arazilerin toplululaştırma işlemine tabi tutulacağı ilan edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan iki kararname ile beraber aşağıda detayları yer alan arazilerin toplulaştırma yöntemi ile birleştirilmesine karar verilmiş oldu. Arazi toplulaştırma işlemi tarım arazilerinin verimlerini arttırmak ve tarım arazilerini korumak amacı ile büyük önem taşıyor.



Çorum İli, Merkez İlçe, Boğacık Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 867)





Sivas İli, Gemerek ve Ulaş İlçelerinde Bulunan Bazı Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 868)





Arazi Toplulaştırma Nedir, Neden Yapılır?



Arazi toplulaştırması; Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkan vermeyecek biçimde veya toprak muhafaza ve zirai sulama tedbirlerinin alınmasını güçleştirecek derecede parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerinbir araya getirilerek daha düzenli parseller halinde tarla içi geliştirme hizmetleri ile birlikte modern tarım işletmeciliği esaslarına ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemine denilir.



Arazi Toplulaştırması Neden Yapılır?



Bölgede ki kadastronun yenilenmesi amacı ile yapılır. Bu sayede tarımsal üretimin verimliliğinin artması amaçlanır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri