Siyasette Yeni Polemik Konusu Yabancıya Konut Satışı! Türkiye'nin Verimli Tarım Arazileri Yabancıların Eline Mi Geçiyor?

Özellikle de son 5 sene içerisinde bariz bir şekilde artan yabancıya konut satışı rakamları siyasetin de yeni polemik konusu oldu.

Özellikle de son 5 sene içerisinde bariz bir şekilde artan yabancıya konut satışı rakamları siyasetin de yeni polemik konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen soru önergesini yanıtladı ve yabancılara satılan toplam konut sayısı ile arsa ve arazi satışı rakamlarını duyurdu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verileri üzerinden açıklanan rakamlar sonrası Türkiye'nin verimli tarım arazileri sistematik olarak yabancılar tarafından ele mi geçiriliyor tartışmaları da alevlendi. Detaylar haberimizde...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanarak artarken yabancıların konut alımları kadar arazi ve arsa alımları da tartışma konusu olmaya devam ediyor.



CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER: KENDİ ÜLKEMİZDE YABANCILARIN İŞÇİSİ OLACAĞIZ!



Yabancıya konut ve tarım arazisi satışlarını eleştiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Türkiye'den konut olan yabancıların sosyal hayatın daha iyi ve ekonominin daha yüksek olduğu büyük şehirler ile kıyı şehirlerimizin öne çıkmasının son derece dikkat çekici olduğunu belirterek “Çiftçimiz topraktan uzaklaşıyor ama yabancı ülkeden gelen yatırımcıya daha cazip koşullarla arazi edinme ve tarım yapma şartları yaratılıyor. Gidişat onu gösteriyor ki, zamanla kendi topraklarımızda amele, kendi fabrikalarımızda da yabancıların işçisi olacağız. Yerliyiz, milliyiz derken parsel parsel ülkenin mülk ve arazilerini yabancılara satıyorlar“ sözleri ile büyük bir çıkışa imza attı.



Konu hakkında verilen soru önergesine yanıt ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verildi. Bakan Murat Kurum 1 Ocak 2014 ile 15 Haziran 2020 tarihlerini kapsayan son 5 senelik zaman dilimi içerisine yabancıların Türkiye'den 145'den fazla ülkenin vatandaşları toplam 18 milyon 451 bin metrekare büyüklüğe sahip arsa ve arazi satın aldı.



Söz konusu dönemde yabancılara yapılan toplam konut satışı rakamı ise 148 bin 996 adet olarak açıklandı.



YABANCILARIN GÖZDESİ ARSA ALIMINDA KONYA VE MANİSA, KONUT ALIMINDA ANTALYA VE İSTANBUL OLDU!



Açıklanan rakamlara göre yabancılar Türkiye'de en çok arsayı Manisa ve Konya'da alırken konut alımlarında ise tercih tatil cenneti Antalya ile Türkiye'nin gözbebeği İstanbul oldu.



Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları Iraklılar olurken son 5 senede satılan toplam konuttan 23 bin tanesi Irak vatandaşları tarafından alındı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri