Şok Eden Açıklama Geldi: Ağağolu Bodrum Milas Projesi Yapı Ruhsatı İptal Mi Edilecek?

Ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu tarafından Milas'ta yapılacağı açıklanan dev konut projesi hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Ali Ağaoğlu'nun Milas projesi için yeni yapılan açıklama gündeme bomba gibi düştü. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından yapılan açıklamalar ile gündeme gelen proje çevrecilerin yoğun tepkisini çekmişti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu ise yapmış olduğu karşı açıklama ile proje hakkındaki iddiaları yalanlamış, projenin çevreye saygılı ve koruyan pek çok yeniliğe imza atacağını, aynı zamanda bölgenin turizm gelirlerini arttıracağını savunmuştu. Proje hakkında yeni bir son dakika açıklaması ile projeye ruhsat verdiği için eleştirilen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından yapıldı.

AĞAOĞLU MİLAS PROJESİ İPTAL Mİ EDİLECEK?

Konunun kamuoyunda büyük yankı uyandırması üzerine basın toplantısı düzenleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yapmış olduğu açıklamasında "ÇED olumlu kararının mahkemece iptal edilmesi halinde yeni bir hukuki durum oluşacağından biz de derhal yapı ruhsatını iptal edeceğiz" diyerek projenin kaderini gelecek olan ÇED raporunun belirleyeceğini söyledi.

Projeye onay vermeden önce geniş bir ekip tarafından tüm çalışmaların titizlikle yerine getirildiğini ve tüm projenin incelendiğini belirten Tokat projede tek bir aykırılık olmadığını söyledi. ÇED olumlu kararının iptal edilmesi halinde yeni bir hukuki durum oluşacağını belirten Tokat bu durumda projeye verilen ruhsatı iptal edebileceklerini söyledi. Böylelikle projenin gidişatını ÇED raporunun belirleyeceği kesinleşmiş oldu. ÇED raporu olumsuz çıkarsa projenin iptal edileceği belirtilirken konu hakkında Ağaoğlu İnşaat tarafından ise yeni bir açıklama yapılmadı.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri