Şok İddia: Ev Alacaklar, Evini Satacaklar Dikkat! Konut Fiyatları Yarı Yarıya Düşecek, Evler Çok Ucuzlayacak

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bünyesinde bulunan konut stoku rakamları her geçen gün artarken satılamayan lüks konutların kamulaştırıldığı iddia edildi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bünyesinde bulunan konut stoku rakamları her geçen gün artarken satılamayan lüks konutların kamulaştırıldığı iddia edildi. Konu hakkında açıklamada bulunan ekonomist Selçuk Geçer, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 'tan satılık konut ilanları rakamlarında yaşanan yükselişe dikkat çekerek bankaların konut stoku nedeni ile satılık konut fiyatları için yarı yarıya ucuzlayacak iddiasında bulundu. Detaylar haberimizde...

Kamu bankalarının ellerinde bulundurdukları konut stokuna dikkat çeken Selçuk Geçer yaşanan gelişmeler ışığında konut fiyatlarında yarı yarıya ucuzlama yaşanacağını iddia etti.



BANKADAN SATILIK EVLER STOK REKORU KIRDI!



Bankaların ellerinde bulunan konut stoku rakamlarına dikkat çeken Selçuk Geçer "Müteahhitler elden çıkaramadıkları konutları çeşitli yöntemlerle satamadıkları konutları kamu bankalarına devrettiler. Daha bu iş ortaya çıkmadı. Ancak Aralık ayında konut satış rakamlarında yaşanan rekor artış bu şekilde yaşandı.



Kamu bankalarının ellerinde çok sayıda konut olacak ve bu bankalar emlakçıdan beter hale gelecekler. Sürekli olarak devlet bankaları tarafından verilen konut ilanlarını göreceğiz ve ne yazık ki ellerindeki stok yoğunluğu ve onlara oluşturacakları maliyet nedeni ile ellerindeki bu konutları belki de verdikleri kredinin yarı fiyatına satmak zorunda kalacaklar.



Ballı kaymaklı müteahhitle kendilerini kurtarırken kamu bankaları bu büyük zararları bütçeye yansıtacaklar, bütçe açığı artacak, bütçe açığı arttıkça bize vergi ve zam olarak geri dönecek. Görüyorsunuz ki dönme dolap gibi dönecek dönecek bizi derin bir krize doğru sürükleyecek" iddiasında bulundu.



ANKARA NEXT LEVEL PROJESİ - ZİRAAT BANKASI DEVRİ BUNA EN İYİ ÖRNEK!



Konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde Next Level projesini örnek gösteren Selçuk Geçer "Müteahhitlerin ellerindeki o lüks konutları kamulaştırdığından nasıl bu kadar emin oluyorsunuz diye soruyor olabilirsiniz. Yanıtı gayet basit. Hemen Next Level projesine gidelim.



Müteahhit Next Level projesi için kredi çekti. Sonra borcunu ödemedi ve Halkbank'tan Ziraat Bankasına kadar devlet bankaları konut ve ofislere el koymak zorunda kaldı. Şimdi o konutlar artık satamayan müteahhidin değil artık kamu bankalarının sorunu haline geldi.



Bu faizleri sürekli aşağıya indirmeleri nedeni ile kamu bankalarının sürekli olarak zarar edeceklerini söylemiştim. Karlılıkları yüzde 30 ile 35 arasında düşmüş durumda. Ziraat Bankası'nın karı yüzde 22,5 oranında düştü. Bu süreç böyle devam ederse kamu bankalarının durumunu görün siz.



Kamu bankaları bu konutları ellerinden çıkarmak için ucuza ucuza satmaya başlayacaklar. İşte o ucuza ucuza sattıkları konutlar nedeni ile sizinde evleriniz yarı fiyatına düşecek. Bu büyük bir krizi de beraberinde getirecek. Amerika'da yaşanan Mortgage Krizi de bu şekilde patlamıştı.



Amerika'da 2007 - 2008 senesinde patlayan bu krizin izleri daha yeni yeni silinmeye başlandı. O dev ekonomi dahi sürekli olarak dolar basmasına rağmen yeni toplandı. Özel bankaların ellerinde de konut stoku şişmiş durumda. Bu konutlar artık bankalar tarafından yok pahasına ucuza satılacak, konut fiyatları bu nedenle yarı yarıya ucuzlayacak" dedi.


Emlak Haberleri Haberleri