Şok İddia: Volkswagen Türkiye Fabrikası İçin Yatırım Kararından Vazgeçti!

Manisa'da kurulacağı söylentileri ile bölgedeki emlak fiyatlarının hızla artmasına neden olan Volkswagen Fabrika Yatırımı projesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Manisa'da kurulacağı söylentileri ile bölgedeki emlak fiyatlarının hızla artmasına neden olan Volkswagen Fabrika Yatırımı projesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Türkiye ile Romanya arasında büyük bir çekişmenin yaşandığı süreç sonucunda Volkswagen yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararı almış, o dönemde yapılan Suriye operasyonu nedeni ile fabrikanın kurulma kararı ertelenmiş sonrasında ise korana virüs salgını ile yatırım planı zora girmişti. Yaşanan son dakika gelişmesi ile ise yatırım planının iptal edildiği iddia edildi. Detaylar haberimizde...

Türkiye'ye ekonomik olarak büyük güç katması beklenen Volkswagen Fabrika yatırımı konusunda son dakika gelişmesi gündeme bomba gibi düştü.



Uluslararası haber ajansları tarafından Automobilwoche otomotiv dergisinin haberine dayandırılan iddialara göre Volkswagen Türkiye fabrikası yatırımım için aldığı kararı iptal etti.



VOLKSWAGEN TÜRKİYE FABRİKASI YATIRIMI İPTAL Mİ EDİLDİ?



Konu hakkında yapılan son dakika haberlerine göre Volkswagen zaten uzun süredir askıya alarak beklettiği fabrika yatırımı kararını iptal etti.



Volkswagen tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken en son yapılan açıklamada şirketin sözcüsü Suriye operasyonu neden ile yaşanan gelişmelerin şirketin itibarına zarar vereceği endişesi yaşadıklarını söyleyerek yatırım kararını erteleme kararı aldıklarını duyurmuştu.



Ekim ayında Türkiye tarafından başlatılan Suriye operasoynu ile ertelendiği duyurulan yeni yatırım kararı 2020 yılında patlak veren Korana Virüs Covid 19 salgını nedeni ile yeniden gündeme gelmişti.



Son olarak idida edilen haberlere göre Volkswagen zaten yapmak istemediği yatırımı korana virüs salgını bahanesinin arkasına sığınarak iptal etti.



Manisa'da kurulması beklenen fabrika yatırımı hakkında haberlerin çıkması üzerine bölgede ki emlak fiyatları büyük bir hızla yükselmiş, yatırımın iddiası bile bölgede hareketlenmeye neden olmuştu.



Ekim ayında kurulan Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli şirketin ise akibeti merak konusu oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri