Son 18 Yılın Rekoru Kırıldı! Dünya Genelinde Ev Fiyatlarına En Çok Zam Gelen Yer İstanbul Oldu

Konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken son 18 senenin zam rekoru kırıldı. Dünya genelinde konut fiyatları en çok İstanbul'da arttı!

Tüm dünya büyük bir barınma krizi ile mücadele etmeye çalışırken 2021 senesinde konut fiyatlarında yaşanan artış oranı son 18 senenin rekoru olarak kayıtlara geçti. Dünya çapında konut fiyatlarının en çok arttığı yer ise İstanbul oldu. Dünyanın en saygın emlak şirketleri arasında yer alan Knight Frank tarafından yayımlanan raporda 2021 senesinde konut piyasasında yaşananlar mercek altına alındı.

Dünya genelinde 150 şehrin konut piyasasının incelendiği rapora göre konut fiyatları 2021 senesinde ortalama yüzde 11 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artış son 18 senenin en hızlı yükseliş oranı olarak kayıtlara geçerken dünya genelinde konut fiyatlarının en pahalandığı ülke Türkiye olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL YÜZDE 63'LÜK ZAMLA KONUT FİYATLARININ EN ÇOK ARTTIĞI İL OLDU!

Knight Frank tarafından açıklanan rapora göre endeks değeri hesaplanan 150 şehir arasında konut fiyatlarının yüzde 63 oranında arttığı İstanbul dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olarak ilk sırada yer aldı. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur ise konut fiyatlarının yaşadığı yüzde 5,7'lik düşüş ile ev fiyatlarının en çok düştüğü ülke olarak sıralamada birinci sırada yer aldı.

Konut fiyatları 2021 senesinde hem enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş hem de azalan konut üretimi nedeniyle büyük bir hızla yükselişe geçmiş, dünya genelinde satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişin etkisi ile büyük bir barınma krizi sorunu baş göstermişti. Türkiye mülteci göçü nedeniyle bu krizi en çok hisseden ülkelerin başında yer almıştı.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri