Son Dakika: 16 Banka İmza Attı, 0.54 Faizle Konut Kredisi Kullanma İmkanı Sunuldu! Kentsel Dönüşüm Kredi Kampanyaları Başladı

Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının yanı sıra Garanti Bankası, Denizbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve ING Bank gibi Türkiye'nin en büyük özel bankalarının da yer aldığı 16 banka ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortak protokol anlaşması imzaladı.

Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının yanı sıra Garanti Bankası, Denizbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve ING Bank gibi Türkiye'nin en büyük özel bankalarının da yer aldığı 16 banka ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortak protokol anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma ile evini kentsel dönüşümle yenileyen kişilere özel olarak imza atılan bankalar üzerinden devlet katkılı kentsel dönüşüm kredisi verilecek. Yapılan güncelleme sonrası en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.54 seviyesine çekildi. İşte kentsel dönüşüm kredisi için kampanya detayları...

Devlet bankaları tarafından dtüzenlenen tarihi konut kredisi kampanyası ile kredi kullanım oranı rekor seviyeye ulaşırken bir indirim haberi de kentsel dönüşüm kredi paketi için verildi.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE 16 BANKA ARASINDA ORTAK PROTOKOL İMZALANDI!



Üst üste yaşanan depremler ile Türkiye kentsel dönüşüm gerçeği ile her gün bir kez daha yüzleşmek zorunda kalırken kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak için bakanlıkta kredi faiz desteği vermeye başlamıştı.





Bakanlık ile arasında protokol imzalanan bankalar ise şu şekilde sıralandı;



1- Akbank T.A.Ş.



2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.



3- Alternatif Bank A.Ş.



4- Denizbank A.Ş.



5- QNB Finansbank A.Ş.



6- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.



7- Türkiye Halk Bankası A.Ş.



8- ING Bank A.Ş.



9- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.



10- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.



11- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.



12- Türkiye İş Bankası A.Ş.



13- Şekerbank T.A.Ş.



14- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O



15- Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.



16- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.



VAKIFBANK KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ FAİZ ORANI YÜZDE 0.54 OLDU!



Kredi faiz oranlarına indirim yapan kamu bankaları tarafından bir indirim de kentsel dönüşüm projeleri için yapıldı.Vakıfbank kentsel dönüşüm projeleri için verilen kredi desteği rakamını yüzde 0.54 sevyiesine çekti.



Faiz oranı yüzde 0,95 olarak uygulanırken devlet katkısı olarak verilen 0,41 oranı ile söz konusu rakam yüzde 0,54 seviyesine kadar çekilecek.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTKREDİSİ FAİZ DESTEĞİ İLE EVİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİLEYENE DESTEK SAĞLANACAK!



Düzenlenen kampanya ile riskli yapı olmasına rağmen maddi sorunlar nedeni ile yenilenemeyen evlere bir kolaylık daha sağlanmış olacak.



Söz konusu devlet desteği ile kredi desteği sağlanırken faiz yükünün büyük bir bölümü devlet tarafından karşılanacak ve vatandaşa bu sayede daha düşük maliyetle evini yenileyerek depreme dayanıklıı sağlamk konutlarda oturma şansı sağlanmış olacak.



Kentsel dönüşüm kredi desteği başvurusu ve gerekli bilgiler Çevre ve Şehrircilik Bakanlığı danışma hattı Alo 153 üzerinden veriliyor...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri