Son Dakika: Ak Parti Meclise 34 Maddelik Yeni Torba Yasa Kanun Teklifi Verdi! Hobi Bahçesi Yapanlara 3 Katı Ceza Yolda

AK Parti AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yapmış olduğu son dakika açıklaması ile meclise 34 maddelik yeni bir torba yasa kanun teklifi verdiklerini duyurdu.

AK Parti AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yapmış olduğu son dakika açıklaması ile meclise 34 maddelik yeni bir torba yasa kanun teklifi verdiklerini duyurdu. AK Parti tarafından hazırlanan yeni kanun teklifi ile Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarafından yapılan hobi bahçesi yıkım kararı çıkışı desteklendi. Hobi bahçeleri olanlar, hobi bahçesi sahipleri dikkat! Hobi bahçeleri yıkılacak mı, para cezası artacak mı, hobi bahçelerine ev yapmak yasak mı? Yeni gelişmeler haberimizde...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile gündeme bomba gibi düşmüştü.



Özellikle de korana virüs salgını döneminde evde karantinadan sıkılan kişilerin rekor oranda başvuru yaptıkları hobi bahçeleri tartışması çığ gibi büyürken beklenen kanun teklifi meclise geldi.



BAKAN PAKDEMİRLİ YIKILABİLİR UYARISINDA BULUNMUŞTU!



Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli açıklamalarında "Son dönemlerde salgın sonrasında insanlarda doğayla iç içe olma isteği arttı. Bu durum şehirde yaşayan insanları da hobi bahçelerine yöneltti. Bu güzel gibi görünüyor ancak sanıldığı kadar güzel değil. Bunun için yasal bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz çünkü aslında hobi bahçeleri yasal olmayan bir faaliyet.





Noter aracılığı ile hobi bahçesi arazisi satın alan vatandaşlarımızı uyarıyorum; bu arazilerde hiçbir zaman hissedar olamayacaksınız ve tasarruf hakkınız bulunmayacak. Satın aldığınız taşınmazlar yıkılabilir" sözleri ile hobi bahçesi olan kişileri sert bir dille uyarmıştı.



AK PARTİ HOBİ BAHÇESİ KANUN TEKLİFİ İÇİN TORBA YASA HAZIRLADI!



Konu hakkında son dakika açıklaması ise bugün AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapıldı. Mehmet Muş amaçlarının verimli tarım arazilerinin mutlak suretle korunmasını sağlamak olduğunu belirterek "Tarım arazisine izinsiz yapıya büyük ceza yolda. Amacımız tarım arazilerinin korunmasını sağlamak. Taklit ve tağşiş ile ilgili cezaları artırıyoruz. Yeni düzenlemeyle birlikte ceza miktarı 50 binden 500 bin liraya kadar çıkarılabilecek" ifadeleri ile yeni kanun teklifinin detaylarını açıkladı.



Verilen kanun teklifi ile hobi bahçesi yapanlara verilen cezanın 3 katına çıkarılacağını dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri