Son Dakika: AK Parti'den Flaş Hobi Bahçesi Açıklaması: Hobi Bahçeleri Yıkılacak! Hangi Hobi Bahçeleri Yıkılıyor?

Hobi bahçesi olan binlerce kişiyi ilgilendiren Hobi Bahçesi kanun teklifi yasası mecliste kabul edilmiş, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanmıştı.

Hobi bahçesi olan binlerce kişiyi ilgilendiren Hobi Bahçesi kanun teklifi yasası mecliste kabul edilmiş, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanmıştı. Kanunlaşan yasa teklifi sonrasında hobi bahçesi olanlar yıkım korkusu yaşamaya başlamıştı. Peki, hobi bahçeleri yıkılacak mı son dakika, kooperatif hobi bahçesi kapsam içerisinde mi, hobi bahçeleri ne olacak, hangi hobi bahçeleri yıkılacak, Ankara'da hobi bahçeleri yıkılıyor, son dakika gelişmeleri neler?

4 Kasım 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun kapsamında hobi bahçeleri hakkında beklenen kritik düzenleme hayata geçirilmiş ve yıkım kararı alınmıştı.



Ancak süreçte hobi bahçesi olan kişiler kendilerinin hobi bahçelerinin yıkılıp yıkılmayacağı konusunda muamma yaşanmış, hobi bahçesi olan kişiler paralarını ödeyerek tapusunu aldıkları hobi bahçelerinin yıkım kararına şiddetle karşı çıkmıştı. Konu hakkında AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.



AK PARTİ'DEN SON DAKİKA HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK AÇIKLAMASI GELDİ!



Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ali Ekber Yıldırım konuyu bügünkü köşe yazısına taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından yapılan açıklamaya yer veren Ekber hobi bahçeleri hakkında yıkım kararının uygulanacağını dile getirdi.



Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Kılıç programda "hobi bahçeleri yıkılacak mı?" sorusuna yanıt vererek "Kanunun emrettiği şekliyle şu anda yıkılacak. Hiç o yana bu yana kıvırmaya gerek yok. Çok net söylüyorum. Hobi bahçelerinin böyle düzensiz, plansız böyle tarım arazilerine gelişigüzel, bir şekilde yapılmasına müsaade edersek bu alanları bir iki yıl sonra göremeyeceğiz.



Hobi bahçeleri tarımsal arazilerde çok önemli bir alanı kaplamaya başladı. Hobi bahçeleri için sadece pandemi sürecinde yüzde 500 yüzde 1000>lik artış söz konusu oldu. Yani zapturapt altına alınmazsa ekip biçeceğimiz toprak kalmayacak" sözleri ile yıkım kararının uygulanacağını dile getirdi.





HANGİ HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK?



İlgili kanun maddesi kapsamında yıkılacak olan hobi bahçeleri "tarım arazisi üzerine kurulu bulunanlar" olarak açıklanıyor. Kılıç tarafından yapılan açıklamada tarım arazisi üzerinde yapılan tüm hobi bahçelerinin istisnasız olarak yıkılacağı vurgulandı. Bu kapsamda özellikle de kooperatif hobi bahçesi alan kişiler mağdur olacak gibi görünüyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri