Son Dakika: Alışveriş Merkezleri Yine Mi Kapanıyor? AVM'ler Kapatılacak Mı?

Korona virüs salgını nedeni ile zorunlu olarak kepenk kapatmak zorunda kalan alışveriş merkezleri ardından yeni normale geçiş döneminde çok sıkı tedbir kararları ile kapılarını ziyaretçilerine tekrar açmaya başlamıştı.

Korona virüs salgını nedeni ile zorunlu olarak kepenk kapatmak zorunda kalan alışveriş merkezleri ardından yeni normale geçiş döneminde çok sıkı tedbir kararları ile kapılarını ziyaretçilerine tekrar açmaya başlamıştı. Ancak ne yazık ki beklenen toparlanma bir türlü yaşanmadı. Pandemi döneminde e ticaret ile kolay alışverişe alışan vatandaş nedeniyle AVM'lerin cirosu büyük oranda düştü.

Alışveriş Merkezleri ne yazık ki korona virüs salgını nedeniyle aldığı büyük darbenin ardından bir türlü toparlanamıyor. Mart ayında virüsün pandemi ilan edilmesiyle birlikte zorunlu olarak kapılarını kapatan alışveriş merkezleri Haziran aynıda yeniden ziyaretçi kabul etmeye başlamıştı.



Ancak arada geçen sürede vatandaş korona virüs salgını nedeniyle zorunlu olarak e ticaret alışveriş merkezlerini tercih edince insanların alışveriş tercihleri de değişti. AVM'lerde alınan tedbirlere rağmen halen virüs korkusu yaşayan insanların tercihini e ticaretten yana kullanması büyük ciro kaybına neden oldu.



E TİCARET SİTELERİ YÜZDE 200 CİRO ARTTIRDI!



Konu hakkında açıklama yapan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel pandemi dönemiyle alakalı üyeleri arasında bir anket çalışması yaptıklarını dile getirerek "Ankete katılan üyelerimizin yüzde 56’sının Eylül ayında e-ticaret cirolarında 2019’un aynı dönemine göre yüzde 100’ün üzerinde artış görülüyor. e-ticaret ciroları yüzde 200’ün üzerinde arttığını beyan eden üyelerimizin oranı ise yüzde 24’ü buluyor. Yani Eylül’de her dört üyemizden birinin e-ticaret cirosunda geçen yıla göre yüzde 200 artış var" dedi.



AVM'LER KAPATILACAK MI, KAPANIYOR MU, SON DAKİKA GELİŞMELERİ NELER?



Alışveriş merkezlerinin açılmasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen halen hala çoğu üyenin yüzde 60 ciroya dahi ulaşamadığını belirten Öncel büyük ciro kaybı nedeniyle çoğu mağazanın artık kira ve personel giderlerini karşılayamayacak duruma geldiğini belirterek bu mağazaların açık tutulması yönünde isteğin azaldığını vurguladı.



Son dönemde alışveriş merkezlerinin kapatılması yönünde üyeler arasında çok sık müzakare yapıldığını belirten Öncel bu müzakarelerin sayılarında artış yaşandığını ve bu yönde bir karar alınabileceğini söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri