Son Dakika! Atatürk Orman Çiftliği AOÇ İmar Planı Değişikliği Mahkeme Tarafından İptal Edildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği AOÇ arazisi üzerinde yapılacak olan imar planı değişikliği Atatürk'ün mirasına aykırı bulunarak mahkeme tarafından iptal edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği AOÇ arazisi üzerinde yapılacak olan imar planı değişikliği Atatürk'ün mirasına aykırı bulunarak mahkeme tarafından iptal edildi. Söz konusu arazi TOKİ tarafından satışa çıkarılmıştı. Detaylar haberimizde...

Ankara emlak piyasasının en değerli bölgelerinden biri olarak kabul edilen Çukurambar bölgesinde yer alan Atatürk Orman Çiftliği arazisi hatırlanacağı üzere TOKİ'ye devredilmişti.



TOKİ'de söz konusu araziyi satışa çıkarmış, bu arazi üzerinde büyük maliyetlerle kurulmasına rağmen bir türlü istenen verimi sağlamayan ve kapatılacağı söylenen Ankapark ile ABD Büyükelçilik binasının yer alması da dikkat çekmişti.



MİMARLAR ODASI BAŞVURU YAPMIŞTI, MAHKEME İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNİ İPTAL ETTİ



Atatürk'ün Ankaralılara mirası olarak kabul edilen AOÇ arazisi üzerinde yapılan imar planı değişiklikleri Ankara Mimarlar Odası şubesi tarafından iptal edilmesi talebi ile mahkemeye taşınmıştı.



Konu hakkında açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Kararkuş Candan, “Atatürk Orman Çiftliği talanına yönelik 150 davamız devam ediyor. Atatürk'ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı şekilde inşa edilen, saray, Ankapark, ABD büyükelçiliği başta olmak üzere hukuk dışı bu uygulamalar suç teşkil etmektedir” diyerek Ankara 4 üncü İdare Mahkemesi tarafından plan değişikliklerinin iptal edildiğini dile getirdi.



Söz konusu iptal kararının nedeni olarak ise yapılan imar planı değişikliğinin AOÇ ruhuna ve Atatür'ün vasiyesine aykırı olması gösterilerek halkın ortak kulanımına hizmet edecek şekilde söz konusu planın yeniden düzenlenmesi istendi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri