Son Dakika: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bungalov Evleri ve Balık Çiftliklerini Yasakladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayımladığı son dakika kararı ile bungalov evleri ve balık çiftliklerini resmen yasakladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayımladığı son dakika kararı ile bungalov evleri ve balık çiftliklerini resmen yasakladı. Bakanlık tarafından alınan yasak kararı 24 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez Komisyonunun, 109 Sayılı Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair İlke Kararı (No: 111) ile hayata geçirildi.

24 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez Komisyonunun, 109 Sayılı Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair İlke Kararı (No: 111) ile bungalov evler ve balık çiftlikleri yasaklandı.



BUNGALOV EVLER VE BALIK ÇİFTLİKLERİNE BELİRLİ ALANLARDA YASAK GETİRİLDİ!



Yayımlanan kararı değerlendiren Bakanlık yetkilileri 2. derece SİT alanlarında bungalov evlerin yapımına izin vermeyi düşündüklerini ancak kamuoyunda bu alanların imara açılıyor algısı oluşması ve ileride oluşabilecek riskleri de değerlendirerek bu karardan vazgeçtiklerini dile getirdi.



Bungalov ev yasağı hakkında açıklama yapan bakanlık yetkilileri "Böylece bu alanlar hemen hemen eskinin 1. derece sitlerinin koruma zırhına büründü. Ama sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı dediğimiz ve eskinin 3. derece sitine denk gelen alanlarda yine belli koşullarda bungalov yapılabilir" diyerek yasağın kapsamı hakkında da bilgi vermiş oldu.



Yapılan açıklamada "Nitelikli doğal koruma alanları; entegre tesisler ve örtü altı tarım hariç tarım uygulamaları, tıbbi ve aromatik bitki uygulamaları, hayvancılık, balıkçı barınağı, iskele, doğal kaynak suyu kullanımına yönelik uygulamalar, içme suyu amaçlı baraj ve göletler, doğal göl ve denizler hariç kültür balıkçılığı faaliyetleri, zorunlu teknik altyapı uygulamaları ve alanın doğal yapısıyla uyumlu, beton, asfalt gibi malzemelerin kullanılmadığı çadırlı kamp, karavan ve günübirlik faaliyetlerin yapılabildiği alanlardır. Alanın ve doğal özelliklerin devamlılığı için halkın bu alanlara erişiminin uygun seviye ve şekilde tutulması esastır" ifadeleri ile detaylı bilgi de kamuoyu ile paylaşılmış oldu.



BUNGALOV EV BALIK ÇİFTLİĞİ YASAĞI KARARI RESMİ GAZETE METNİ





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri