Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzası İle Resmi Gazete'de Yayımlandı, 15 İlde Acele Kamulaştırma Kararı Alındı

2 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları ilan edildi. TEDAŞ kamulaştırma kararları, Ankara, Afyon, Hatay, Mersin acele kamulaştırma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları 2 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında aralarında Ankara, Sinop, Zonguldak, Ankara ve Gaziantep illerinin de yer aldığı toplam 15 ilde belirlenen taşınmazların kamu yararı gözetilerek acele kamulaştırılmasına karar verildi.

TEDAŞ kamulaştırma kararları ile enerji nakil projeleri için kamulaştırma yapılacak iller belirlenirken Sinop Belediyesi tarafından yapılacak olan itfaiye binası içinde kamulaştırma kararı çıktı. Acele kamulaştırma kararı verilen iller hangileri, acele kamulaştırma nedir, neden yapılır, arsa ve ev sahipleri ne yapacak?

Sinop İli, Erfelek İlçesi, Merkez Mahallesinde Bulunan Taşınmazın, Otogar ve İtfaiye Hizmet Binası Yapılması Amacıyla Erfelek Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5146)

154 kV Nilüfer GIS Trafo Merkezi Sahası ve Bağlantı Yolu Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5147)

Kamulaştırma Bilgileri ve Güzergâhları Gösterilen Enerji Nakil Hatlarının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5148)

ACELE KAMULAŞTIRMA NEDİR, NEDEN YAPILIR, İTİRAZ HAKKI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile 15 ilde yapılacak olan projeler için acele kamulaştırma kararı çıkmış oldu. Olağanüstü şartların ve toplumun genel yararına olan projelerde kamu yararı gözetilerek yasal işlemlerinin sona bırakılarak yapılan kamulaştırma işlemlerine acele kamulaştırma adı verilmektedir. ‘‘Acele ve istisnai hallerde, Kanunun önceki hükümlerine uyulmasının çeşitli sakıncalar yaratabileceği göz önüne alınarak, kamunun büyük zararlara uğramasının önlenmesi’’ amacı ile yapılan bu tip kamulaştırma işlemlerinde itiraz kamulaştırma kararının iptali için idari mahkemelere dava açılarak itiraz yapılır.

Emlak Haberleri Haberleri