Son Dakika: Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı Özelleştirme İhale İlanı Yayımlandı!

27 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan özelleştirme ihalesi ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı özelleştirme programı ilan edildi. Kalamış Marina için daha önce özelleştirme karşıtları tarafından hukuki bir süreç başlatılmıştı. Beklenen özelleştirme ihalesi için ilan yayımlandı.

Daha önce açılan ihalenin iptal olması ile mahkeme sürecine taşınan Kalamış Marina için yeni özelleştirme ihale ilanı 27 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı.

FENERBAHÇE KALAMIŞ YAT LİMANI ÖZELLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI RESMİ GAZETE İLE YAYIMLANDI!

Yayımlanan ihale ilanı kapsamında 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde marinanın kullanım hakkının 40 sene boyunca kiraya verileceği ilan edildi.

İhale şartnamesi ve tanıtım dökümanı bedeli 40 bin lira olarak belirlenirken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından marinanın 40 senelik kullanım hakkı için ihaleye katılmak isteyen kişilerden talep edilen geçici teminat bedeli ise 30 milyon lira olarak açıklandı.



İHALEYE GİRMEK İSTEYENLER GİZLİLİK TAAHHÜTNAMESİ İMZALAYACAK!

İhale şartnamesinde yer alan maddeye göre "İhaleye katılabilmek için İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanının satın alınması ve İdare’nin web sitesinden temin edilecek Gizlilik Taahhütnamesinin imzalanması zorunludur. Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir" şartı ile 40 bin lira olarak belirlenen şartnamenin alınması zorunlu tutulurken yine katılımcıların gizlilik taahhütnamesi imzalamaları şart koşuldu.

İhaleye katılmak isteyen kişi ve kurumların 7 Temmuz 2021 tarihine kadar tekliflerini en geç 17:00 itibari ile “FENERBAHÇE-KALAMIŞ YAT LİMANI İHALESİ İÇİN TEKLİFTİR – GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara adresine teslim etmeleri gerekecek. Teklif veren kişiler arasında yapılacak olan ihalede en yüksek teklifi veren marinanın işletme hakkını 40 yıllığına almış olacak.

Emlak Haberleri Haberleri