Son Dakika: İki Bakan'dan Kanal İstanbul Açıklaması! Mega Projede Son Durum Ne?

Türkiye'nin mega projesi Kanal İstanbul için Çevre ve Şehiricilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 senesinde açıkladığı Çılgın Proje Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Muhalefetin son derece sert bir şekilde karşı çıktığı, iktidarın ise son derece kararlı bir şekilde yapacağız dediği mega projede gözler 2022 yılına çevrilmişti.

Süreçte hatırlanacağı üzere 2021 senesinin Haziran ayında Kanal İstanbul'a ilk kazma vurulmuş, Sazlıdere Köprüsü temel atma töreni düzenlenmişti. Törenin ardından gözler Kanal İstanbul ihalesi ve kazı çalışmalarına çevrilmişti. Süreçte iki bakandan dev proje için önemli açıklamalar geldi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM'UN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMALARI!

Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi hakkında önemi açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamasında "Maalesef, istemezükçü zihniyet, aslında bu ülkenin AK Parti eliyle büyümesine, kalkınmasına karşı duruşlarını gizlemek için Kanal İstanbul'u bahane ediyorlar, kullanıyorlar. Bir bakıyorsunuz müteahhitlerimiz, bir bakıyorsunuz kurumlarımız, yöneticilerimiz, vatandaşlarımız tehdit ediliyor" diyerek bu tehditlere boyun eğmeyeceklerini belirterek Kanal İstanbul'u yapacaklarını söyledi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU AÇIKLADI: KANAL İSTANBUL YAPILACAK MI?

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamasında 2022 senesinde ulaştırma projelerine hız vereceklerini ancak en önemli projenin Kanal İstdanbul olduğunu belirtti. Bakan Karaismailoğlu 2022 yılının Kanal İstanbul yılı olacağını belirterek dev projenin ilerlemesi için gerekli tüm adımları atacaklarını söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri