Son Dakika: Kamu Lojman Satışları 6 İlde Yeniden Başladı! Lojman Satış İhaleleri ve Son Durum Gelişmeleri Neler, Satılacak Lojmanlar Hangi İllerde?

Kamu lojman satışları yeniden başladı. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı 6 ilde kamu lojman ihaleleri yeniden başlayacak. Verilen ihaleler ile kamu konutları hem ucuz fiyatlarla satılacak hem de taksitle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Emlak Katılım Bankası üzerinden yüzde 0.76 oranı ile finansman desteği sağlanacak. Peki, kamu lojman satışları ile ilgili son haberler neler, lojman satışları başladı mı, lojman satışı ihalesi ne zaman, hangi illerde lojmanlar satılıyor, l

Kamu lojman satışları yeniden başladı. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı 6 ilde kamu lojman ihaleleri yeniden başlayacak. Verilen ihaleler ile kamu konutları hem ucuz fiyatlarla satılacak hem de taksitle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Emlak Katılım Bankası üzerinden yüzde 0.76 oranı ile finansman desteği sağlanacak. Peki, kamu lojman satışları ile ilgili son haberler neler, lojman satışları başladı mı, lojman satışı ihalesi ne zaman, hangi illerde lojmanlar satılıyor, lojman satışı 2020 ilanları neler? Soruların yanıtları haberimizde...

Korana virüs salgını nedeni ile zorunlu olarak ara verilen devlet ihaleleri yeniden başlıyor.



Alınan kararlar kapsamında korana virüs salgını sonrasında ertelenen kamu lojman satış ihaleleri de hız kazanacak.



KAMU LOJMAN SATIŞI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, HANGİ İLLERDE KAMU LOJMAN SATIŞI YAPILACAK?



Kamu lojmanı satışları için ilk olarak belirlenen 6 ilde başvurular toplanacak. Bu iller Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin ve Antalya olarak açıklandı.



Daha sonra 81 ilinde aralarında olduğu yurt geneline yayılan satış ilanları verilmeye başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yandan ekspertiz süreci tamamlanarak değerleri belirlenen kamu lojmanlarını satışa sunacak, bir yandan da yeni değerleme işlemleri ile stoklarında olan satışa uygun tüm kamu konutları için satış ilanları oluşturmaya devam edecek.





LOJMAN SATIŞ İHALELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, SATIŞ İHALESİ İLANLARI NEREDE YAYIMLANACAK?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılı için ilk etapta 8 bin 500 kamu konutu için satış hedefi belirlendi.



2020 yılının birinci yarısında ihale yasağı gelene kadar toplamda 1.612 adet kamu lojmanı satılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı askıya alınan ihale ilanları için yeniden satışa çıkacak.



Bakanlık bugüne kadar yapmış olduğu satışlardan 418 milyon liralık bir gelir elde ederken kamu lojman satışları ile yıl sonuna kadar 1.5 milyar liralık bir ekonomik katkı bekliyor. Söz konusu konutlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri üzerinden satışa çıkarılacak. Örneğin Ankara kamu lojman satışları için verilecek olan lojman satış ihalesi için Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ilanlar yayımlanacak.





LOJMAN SATIŞI İÇİN İÇERİSİNDE OTURAN MEMURA ÖNCELİK VERİLECEK!



Kamu lojman satışı için öncelik içerisinde oturan memura verilecek. Memurun içerisinde oturduğu lojmanı satın almak istememesi durumunda bu lojmanlar için ihale ilanları oluşturulacak ve alım sırası vatandaşa geçecek. Vatandaş kamu lojman satış ihalesi ilanındna belirtilen fiyat ve koşullar ışığında ev sahibi olma fırsatı elde edecek.



İSTEYEN TAKSİTLE ALACAK, İSTEYEN YÜZDE 0.76 FAİZ ORANI İLE KAMU LOJMANI SATIŞI İÇİN KONUT KREDİSİ ÇEKECEK!



İsteyen kişiler kamu lojmanı için yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeli taksitle satış imkanından yararlanırken isteyen kişiler ise Emlak Katılım Bankası tarafından verilen yüzde 0.76 kar payı oranı ile lojman finansmanı kampanyasından yararlanarak ev sahibi olabilecek.



Satışlar için ilk etapta bu 6 ilde verilecek olan ilanlar takip edilecek. Verilen ilanların yıl sonuna kadar diğer şehirleri de kapsaması ve kamu lojman satış ihaleleri ilanları için farklı şehirlerinde 2020 satış takvimine dahil edilmesi planlanıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri