Son Dakika: Kanal İstanbul Projesi Açıklamaları Nedeni İle İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bölücülük Soruşturması Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en büyük hayalim denilerek duyurulan Kanal İstanbul projesi tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en büyük hayalim denilerek duyurulan Kanal İstanbul projesi tartışma konusu olmaya devam ediyor. Projeye şiddetle karşı çıkanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer alıyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan son dakika açıklaması gündeme bomba gibi düştü. İddialar İBB sözcüsü Murat Ongun tarafından da doğrulandı.

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile Türkiye tarafından yakından takip edilen Kanal İstanbul projesi hakkında tartışmalar devam ediyor. Muhalefet ve iktidarı sık sık karşı karşıya getiren proje hakkında bugün gündemi bir kere değiştiren bir iddia ortaya atıldı.



EKREM İMAMOĞLU HAKKINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KANAL İSTANBUL PROJESİ AÇIKLAMALARI NEDENİ İLE SORUŞTURMA MI BAŞLATTI!



Konu hakkında ilk açıklama özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapıldı. Meral Akşener Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yargı reformu açıklamasını değerlendirerek “Sayın Abdülhamit Gül'ün açıklamalarını dinledim inşallah dediğini yapar ama Sayın İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için devlete karşı çıkmaktan soruşturma açıldı.



Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor. Bütün bunlar nedir? Bütün bunlar sistemin tartışılmadığı, yamalı bohçaya döndüğü sistemin getirdiği sonuçlar” diyerek İmamoğlu hakkında bölücülük iddiası ile soruşturma açıldığını duyurdu.





İBB BASIN SÖZCÜSÜ MURAT ONGUN İDDİALARI DOĞRULADI!



Meral Akşener tarafından ortaya atılan iddia hakkında açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun "İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur. T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir" sözleri ile iddiaları doğruladı.





Haberin duyurulması ile sosyal medyada da büyük yankı oluşurken Kanal İstanbul projesi bir kere daha gündemde ilk sıraya yükseldi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri