Son Dakika: Kanal İstanbul'a İlk Kazma Vuruluyor! Temel Atma Tarihi Açıklandı

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile tüm Türkiye tarafından yakından takip edilen Kanal İstanbul projesinde beklenen tarih açıklandı! Kanal İstanbul'a ilk kazma ne zaman vurulacak, temel atma töreni hangi tarihte?

Marmara Denizinde yaşanan müsilaj sorunu nedeni ile yeniden tartışma konusu haline gelen Kanal İstanbul projesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de "inadına yapacağız" açıklamasında bulunduğu Kanal İstanbul projesinde vurulacak ilk kazma tarihini duyurdu.

KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK, KANAL İSTANBUL PROJESİ KÖPRÜ TEMEL ATMA TÖRENİ HANGİ TARİHTE?

Mecliste düzenlenen AK Parti Grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalar ve değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haziran ayının son haftasına işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yapmış olduğu açıklamlalarında "Daha fazla bekleyemeyiz, somut adımları atarak köprülerin inşaatına başlamalıyız" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında Haziran ayının son haftasını işaret etmişti. Bugün gelen son dakika açıklaması ile Kanal İstanbul projesinin temel atma töreninin 26 Haziran 2021 tarihi ilan edildi. Kanal İstanbul projesinde ilk kazma heyecanı 26 Haziran tarihinde yaşanacak.

Düzenlenen temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği belirtilirken düzenlenen temel atma töreni ile Kanal İstanbul projesine ait olan 6 köprüden ilkinin yapımına resmen başlanacak. Köprüler projede ilk adım olması nedeni ile büyük önem taşırken proje kapsamında 6 köprünün yapılacağı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri