Son Dakika: Kiralık Ev Fiyatlarına Yüzde 99, Satılık Konut Fiyatına Yüzde 50 Zam Geldi:

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ediyor. Emlakjet tarafından açıklanan verilere göre Kasım ayında ev fiyatları adeta alev aldı. Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatları ve kiralık ev fiyatları rekor seviyeye yükselirken ne yazık ki Kasım ayında da indirim beklentisi boş çıktı. Emlakjet tarafından açıklanan Kasım ayı verilerine göre hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarında rekor artış yaşandı. Kiralık ev fiyatlarında yüzde 99 oranında artış yaşanırken satılık konut fiyatlarında ise yüzde 50 artış yaşandı.

Gayrimenkul fiyatllarında yaşanan artışın ardından vatandaş yeniden konutu yatırım aracı olarak görmeye başlarken yükselen fiyatlara rağmen konuta talep canlı kaldı. Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat açıklanan raporu değerlendirirken konut fiyatları en çok artan iller yine büyükşehirler oldu .

KONUT FİYATLARI EN ÇOK ARTAN İLLER HANGİLERİ?

Emlakjet tarafından açıklanan rapora göre Kasım ayında konut fiyatlarının en çok arttığı ilimiz İstanbul oldu. İstanbul'da satılık konut fiyatları Kasım ayında yüzde 75 oranında zamlanırken, konut fiyatı yüzde 58 oranında zamlanan Antalya sıralamada ikinci ve yüzde 56 konut fiyatları zamlanan İzmir ise 3. sırada yer aldı.

Aylık bazda satılık ev fiyatlarının en çok arttığı il ise Kasım ayında bir önceki aya oranla yüzde 15 artış yaşanan İstanbul ilk sırada yer alırken yüzde 12 oranında artış yaşayan İzmir ve Antalya ikinciliği paylaştı. Ankara'da ise konut fiyatları aylık bazda yüzde 11 oranında zamlandı.

KİRALIK EV FİYATLARI EN ÇOK ARTAN İLLER HANGİLERİ?

Kiralık ev fiyatlarına en çok zam gelen iller sıralamasında bir önceki yılın Kasım ayına oranla yüzde 150 artış yaşanan İstanbul zirvede yer alırken İzmir ve Antalya yüzde 100 zamla ikinciliği paylaştı. Ankara'da kiralık ev fiyatları ise yıllık bazda yüzde 77 oranında artış gösterdi.

EN ÇOK KİRALIK VE SATILIK EV ARANAN İLÇELER HANGİLERİ?

Konut yatırımı yapmak isteyen kişilerin en çok takip ettikleri veriler arasında yer alan en çok satılık ve kiralık ev aranan ilçeler sıralamasında Ankara'nın en büyük iki ilçesi birinci ve ikinci sırada yer aldı. Çankaya en çok kiralık ev aranan ilçe olurken ikinci sırada ise Keçiören yer aldı. Gaziantep Şahinbey ilçesi de en çok konut aranan 3. ilçe oldu.

Emlak Haberleri Haberleri