SON DAKİKA: Otopark Yönetmeliği Ertendi! Yeni Yönetmelik İle Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu 2021 Yılına Kaldı

19 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında otopark zorunluluğu ertelendi! Otopark yönetmeliği ertelenir mi, uzatılır mı, her daireye otopark yönetmeliği ne oldu, son durum ne.

19 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında otopark zorunluluğu ertelendi! Otopark yönetmeliği ertelenir mi, uzatılır mı, her daireye otopark yönetmeliği ne oldu, son durum ne

Emlak365.com / Her daireye bir otopark zorunluluğu getiren Otopark Yönetmeliği beklendiği üzere yeniden değiştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 19 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında otopark zorunluluğu ertelendi!

OTOPARK YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE İLE YAYIMLANDI, OTOPARK ZORUNLULUĞU ERTELENDİ!

19 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında her daireye bir otopark zorunluluğu beklendiği üzere bir kere daha ertelendi.

İnşaat yapacak olan müteahhitlerin sırtına büyük bir yük bindirecek olması nedeni ile söz konusu yönetmeliğin bir kere daha ertelenmesi talebi ile müteahhitler tarafından büyük bir lobi yürütülüyordu. Sonunda yürütülen çalışmalar sonuç verdi ve pandemi nedeni ile yaşanan ekonomik dalgalanmadan olumsuz etkilenen müteahhitleri sevindiren bir karar açıklandı.

OTOPARK YÖNETMELİĞİNDEN DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

OTOPARK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 22/2/2018 tarihli ve 30340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin geçici 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “31/12/2020” ibaresi “31/3/2021” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ UZATILDI MI, RESMİ GAZETE İLE 2021 YILINDA HANGİ AYDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Evet, açıklanan karar kapsamında yönetmelik ile zorunlu otopark yönetmeliğine geçiş tarihi 2021 yılına uzatıldı. Yeni tarih 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Emlak Haberleri Haberleri