Son Dakika: REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Kasım Ayı Raporu Yayımlandı!

Türkiye'nin en büyük çatı kuruluşları arasında yer alan GYODER ve REIDIN ortaklığı ile hazırlanan yeni konut fiyat endeksi raporu açıklandı.

Türkiye'nin en büyük çatı kuruluşları arasında yer alan GYODER ve REIDIN ortaklığı ile hazırlanan yeni konut fiyat endeksi raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre Türkiye'de yeni konut fiyat endeksi Kasım ayında yüzde 8 oranında yükseliş gösterdi.

Gayrimenkul sektörünün en çok takip edilen raporları arasında yer alan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Kasım 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de sıfır konut fiyatlarına Kasım ayında gelen zam oranı da belirlenmiş oldu.

KASIM AYINDA SIFIR KONUT FİYATLARINA YÜZDE 8 ZAM GELDİ!

Açıklanan raporda "REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.35, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.03 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 103.2 oranında nominal artış gerçekleşmiştir" ifadeleri ile son rakamlar duyurulmuş oldu.

Yaşanan yükselişin ardından 2020 yılının Kasım ayı dönemi itibari ile endeks değeri 203.2 seviyesine ulaşırken aylık bazda yaşanan nominal değişim yüzde 0.35 olarak gerçekleşti.

Yıllık nominal değişim ise yüzde 8.03 olarak açıklandı. Endeksin açıklanmaya başlanmış olduğu 2010 yılına oranla konut fiyatları yüzde 103.02 oranında artış gösterdi.

EN ÇOK 2+1 KONUTLARA ZAM GELDİ!

Konut tiplerine göre yapılan değerlendirmede en fazla 2+1 konutlara zam gelirken bu konutlara yüzde 0.82 oranında artış görüldü. En az zam gelen konut tipi ise 1+1 konutlara gelen yüzde 0.16 oranında zam oldu. 4+1 konut tipindeki evlerin fiyatında ise 0.48 oranında düşüş gösterdi.

KONUT STOK ERİME HIZI ARTTI!

Kasım ayında markalı konut stok erime hızı yüzde 6,11 olarak gerçekleşirken satılan markalı konutların yüzde 46,16'sı bitmiş konutlardan oluşurken yüzde 53.84'ü ise bitmemiş konut stoklarından oluştu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri