Son Dakika: Salda Gölü İçin Yeni Yasak Kararları Alındı! Beyaz Adalar Bölgesinde Göle ve Plaja Girişler Yasaklandı

Turkuaz rengi suyu ve beyaz kumsalı ile Türkiye'nin Maldivleri olarak ünlenen Salda Gölü bir anda yoğun ziyaretçi ilgisi ile karşılaşınca kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Turkuaz rengi suyu ve beyaz kumsalı ile Türkiye'nin Maldivleri olarak ünlenen Salda Gölü bir anda yoğun ziyaretçi ilgisi ile karşılaşınca kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Salda Gölü'nü kurtarmak için alınan yeni yasak kararlarını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'nü korumak için alınan yeni kararları açıkladı.



SALDA GÖLÜ BEYAZ ADALAR BÖLGESİ KORUMA ALTINA ALINDI! GÖLE VE PLAJA GİRİŞLER YASAKLANDI!



Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 15 Ekim 2020 tarhii itibari lie Salda Gölü'nün en güzel yerleri arasında yer alan ve bu nedenle yoğun ziyaretçi çeken Beyaz Adalar kısmı hakkında yeni kısıtlama kararları aldıklarını duyurdu.



Bakan kurum bu bölgeye 15 Ekim tarihi itibari ile artık ziyaretçi almayacaklarını, bu bölgeden göle girişlerin yasakalandığını, plajın kullanımını yasakladıklarını duyurdu. Burdur'da yer alan ve Türkiye'nin Maldivleri adı ile anılmaya başlayan Salda Gölü'nün korunması için yeni tedbir kararları aldıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Beyaz Adalar bölgesi, endemik türlere ev sahipliği yapan ve adeta göle rengini veren yapıların kuluçka merkezidir.



Bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda aldığımız kararla bu yapıların ezilerek azalmasının önüne geçiyoruz. Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık. Bu kararla Salda'nın eşsiz güzelliğini daha da korunaklı hale getiriyoruz. Tek gayemiz bu eşsiz güzelliği koruyarak gelecek nesillere aktarmak" diyerek artık bu bölgenin ziyaretçiler tarafından kullanılamayacağını dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri