Son Dakika: Yabancıya Konut Satışında Flaş Değişiklik, Türk Vatandaşlığı Almak İçin Limit Değişikliği Yapılıyor!

Son dönemde artan büyük tepkiler üzerine yabancıya konut satışı için yeni düzenlemeye gidileceği açıklandı. Düzenleme ile Türk vatandaşı olmak için aranılan yatırım limiti artıyor!

Yabancıya konut satışında limit değişikliği için ilk adım atıldı. Son dönemde artan konut fiyatları ve ev kiraları nedeni ile büyük tepkiye neden olan yabancıya konut satışı için hükümetin ilk adımı attığı açıklandı. Yapılan düzenleme ile yabancıya konut satışında limit artırılacak.

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında konunun gündeme alındığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan sunumun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar arasında yapılan görüşmenin sonucunda limit arttırma kararı alındığı iddia edildi. Söz konusu limit hatırlanacağı üzere inşaat sektörünün yoğun talebi üzerine 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü.

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA TÜRK VATANDAŞLIĞI İÇİN ÖDENEN YATIRIM LİMİTİ ARTTIRLIDI!

Türk vatandaşı olmak için yabancıların yapacağı yatırım tutarı için yeni karar alındığı açıklandı. Yapılan açıklama ile 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülen limitin yeniden yükseltileceği iddia edildi. Kabine toplantısı ile yapılan görüşmelerde kamuoyunda oluşan rahatsızlık nedeni ile uygulanan bu sınırın yeniden yükseltileceği ve 400 bin dolara çıkarılacağı açıklandı.

Vatandaşlık başvurusu yapmak için Türkiye'den taşınmaz alan yabancılar için aranılan parasal yatırım limiti sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkartılacak. Düzenleme için gerekli kanun değişikliği yapılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Yeni düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş olacak. Düzenlemenin mutlaka bu hafta içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri