Son saatlere kalanlar dikkat! İşte emlak vergisi online ödeme kanalları

Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs Salı günü saat 23.59 itibariyle sona erecek. Borcunu ödemeyenler ise cezaya girecekler. Ceza ödemek istemeyenler ise ödemeleri online kanallardan yapacaklar.

2022 yılı Emlak Vergisi ödemeleri 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs Salı günü sona erecek. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi vergi ödemelerinde süreç uzatılmayacak. Vatandaşlar borçlarını gün içinde ödemek zorundalar. Bu kapsamda mesai saatleri içinde yapılacak ödemeler belediye veznelerinden olacak. Ancak mesai saatleri dışına kalan yada belediyeye gidemeyecek durumda bulunanlar online ödeme kanallarından yararlanabilirler.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİNDE ONLİNE YOLLAR

Emlak vergisi ödemelerini vatandaşlar ilgili belediye başkanlığının veznelerine giderek ödemelerini şahsen yapabilirler. Belediye vezneleri akşam mesai saatine kadar açık kalacaklar. Ayrıca vatandaşlar belediyeleri arayarak akşam mesaisi olup olmayacağını öğrenebilirler.

Online ödemele yapmak isteyenler ise çeşitli seçenekleri değerlendirebilecekler.

Bazı bankalar vatandaşların vergi ödemelerini uygulamaları üzerinden çok kolay ve hızlı bir şekilde sağlıyorlar. Bankaların mobil uygulamaları üzerinden ödemeler ve vergi ödemeleri seçeneğinden emlak vergileri ödenebilir. İş Bankası, Vakıfbank gibi bankalar ayrıca emlak vergisi ödemelerinde kampanya uyguluyorlar. Emlak vergisi borçlarına bu bankalar 3 taksit imkanı sunuyorlar.

Mobil uygulama dışında ayrıca belediye başkanlıklarının web sitelerinden kredi kartı ile de ödeme yapmak mümkün. Yine vatandaşlar ilgili belediye başkanlığının resmi web sitesinde erişim sağlayacak ve burada borç ödeme vergi ödeme seçeneklerinden ödemelerini online olarak yapabilecekler.

ÖDEME TARİHİ SÜRESİ UZATILACAK MI?

Vatandaşların bir diğer beklentisi ise 31 Mayıs'ta sona eren sürecin uzatılıp uzatılmayacağı oldu. Daha önce pandemi süreci gibi olağanüstü durumlarda uzatılan son ödeme tarihinin 2022'de uzatılmayacağı bildirildi. Bu kapsamda ödemeler bu gece 23.59'a kadar yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri