Son zamlardan sonra boya fiyatları ne kadar oldu? Filli Boya, Marshall, Fawori, Dyo!

İnşaat ve tadilat yapmayı düşünenler iç cephe boya fiyatlarını merak ediyorlar. İç cephe boya fiyatları ne kadar oldu? En ucuz ev boyası hangi markanın? İşte boya fiyatlarına dair merak edilenler...

İnşaat yaptırmak veya evlerini tadilata sokmak isteyenler bir maliyet hesaplaması yapabilmek için fiyat araştırması yapıyorlar. Evlerin boyanması için kullanılması şart olan boya malzemesinin fiyatları ne kadar oldu? İç cephe duvar boyası fiyatları kaç TL? Boya fiyatlarında artışlar devam ediyor mu?

BOYA FİYATLARI ARTTI MI?

İç cephe duvar boyası fiyatlarında son günlerde bir yükseliş takip ediliyor. Bu fiyat artışlarının üretim yapan firmaların maliyet artışlarından kaynaklandığı bildirildi. Firmalar boya üretimini yaparken enerji, personel, hammadde gibi farklı kalemlerde maliyet harcamaları yapmak durumunda kalıyor. Artan maliyetleri de düzensiz aralıklarla boya fiyatlarına zam olarak ekliyorlar.

BOYA NE ZAMAN YAPILIR?

Boya yapılması için belirli bir zaman aralığı bulunmamaktadır. Ancak boyanın daha erken kuruması için özellikle evlerinde tadilat yapacak olanlar yaz aylarını tercih etmektedirler. Bundan dolayı da boya ürünlerine yaz aylarında çok daha fazla talep gösteriliyor. Bu talep de fiyat yükselişlerini destekleyen bir etki yapıyor. Kış aylarında boya fiyatlarında talep azlığından dolayı hızlı yükselişler meydana gelmiyor.

İYİ BOYA NASIL YAPILIR?

Evlerin iyi boyanması dekorasyon açısından olmazsa olmazdır. Boyanın rengi kadar yapılışı da önemlidir. Öncelikle kaliteli bir boya kullanılmalıdır. Kalitesiz boyalardan istenilen verim alınamayacaktır. Bunun yanında boya yapacak olan kişi işinde usta olmalıdır. Tecrübesi olmayanların yapacakları boyalar evlerde görüntüde bazı bozulmalara neden olabilir.

BOYA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

-Filli Boya Caparol Trimaxx Mat Siyah 0,75 Litre: 99,99 TL
-Filli Boya Yağlı Parlak Gri 2,5 Litre: 319,90 TL
-Marshall Fit Silikonlu Bw 15 Litre: 599,90 TL
-Filli Boya Momento Max Rg1 15 Litre: 999,90 TL
-Tel Üniversal Plastik Boya 10 Kg Beyaz: 429,99 TL
-Dyo Tavan Beyaz 3,5 Kg: 79,99 TL
-Dyo Dinamik İpek Mat A Bazı 7,5 Litre: 699,90 TL
-Marshall Sil-Pak Silinebilir Bw 15 Litre: 899,90 TL
-Fawori Sentetik Boya Koyu Kahve 2,5 Litre: 154,99 TL

Emlak Haberleri Haberleri