Son Zamlarla 1 Torba Çimento İle 1 Metreküp Beton Fiyatı Kaç TL Oldu?

İnşaat yapı malzemelerinde meydana gelen maliyet artışları inşaat sektörünü zor durumda bırakmayı sürdürüyor. Çimento ve beton fiyatları ne kadar oldu? 1 torba çimento kaç TL? 1 metreküp beton kaç TL?

Türkiye'de inşaat sektörü uzun yıllardır yaşamadığı bir krizi en şiddetli bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Artan inşaat maliyetleri sektördeki faaliyetleri durma noktasına kadar getirdi. İnşaat yapı malzemelerinin fiyatlarına yapılan zamlarla inşaat maliyetleri tavan seviyeye ulaştı. Bu zamlarla beraber çimento ve beton fiyatları oldukça yükseldi. Peki çimento ve beton inşaat sektörü için ne kadar önemli? Çimento ve beton fiyatları inşaat maliyetlerini nasıl etkiliyor? Çimento ve beton sektöründe son gelişmeler neler?

ÇİMENTO FİYATLARI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Çimento sektörü ile inşaat sektörü son bir yıldır karşı karşıya gelmeyi sürdürüyorlar. İnşaat sektörü çimento fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederken çimento sektörü ise fiyatlara maliyet artışlarının yansıtılmadığı iddiasında bulunuyorlar. Çimento fiyatlarının yüksekliği için enerji maliyetleri öne sürülse de inşaat sektöründe fiyatlar katlanılamaz seviyeye ulaştı. Çimento fiyatlarının araştırılması için ise Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri sürüyor. Ancak bu denetimlerden henüz inşaat sektörünü ikna edebilecek bir sonuç henüz çıkmadı.

FİYAT ARTIŞLARI DEVAM EDECEK Mİ?

Dünyada bir savaş piyasası hakim olmayı sürdürüyor. Özellikle enerji fiyatları bu piyasanın şartlarından oldukça olumsuz etkileniyor. Hem çimento üretiminde hem de beton üretiminde enerjinin maliyet katkısı oldukça yüksek oluyor. Bundan dolayı da hem çimento fiyatlarında hem de beton fiyatlarında yüksek fiyatlamanın devam etmesi bekleniyor.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR OLDU, 1 TORBA ÇİMENTO KAÇ TL?

İnşaat sektöründe kullanılan iki ayrı çimento çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerden birisi beyaz çimento olarak biliniyor. Bu çimento genellikle binaların dış cephelerinin yapımında kullanılıyor. 1 torba beyaz çimento 102 TL artı KDV fiyatıyla satılıyor.

Diğer çimentı çeşidi olan gri çimento ise daha yoğun kullanım alanına sahip olarak biliniyor. Gri çimento kaba sıvada, şapta, duvarda kullanılabiliyor. 1 torba gri çimento da KDV hariç 77 TL'den satılıyor.

1 METREKÜP BETON KAÇ TL?

Beton fiyatları da oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Ortalama fiyatlara göre 1 metreküp beton şu anda KDV hariç 800 TL'den satılıyor. Beton fiyatları alınacak betonun miktarın agöre değişebiliyor. Ayrıca beton firmasına göre de farklı fiyatlar görülebiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri