Sosyal Güvenlik Kurumu 40 Adet Taşınmazı 404.000 TL'den Başlayan Muhammen Bedellerle Satışa Çıkardı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen ilana göre Şanlıurfa'da kurum mülkiyetinde bulunan 40 adet taşınmaz ihaleyle satışa çıkarıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen ilana göre Şanlıurfa'da kurum mülkiyetinde bulunan 40 adet taşınmaz ihaleyle satışa çıkarıldı. SGK'nın bilgilendirmesine göre 25 Ağustos 2020'de taşınmazlar için ihale gerçekleştirilecek.

Türkiye'de ihale ile taşınmaz satışı işlemlerine devam ediliyor. Kurumların kullanmadıkları taşınmazları satarak bütçe oluşturma çalışmaları sürüyor. Bugün yayımlanan resmi ilana göre Şanlıurfa'da bulunan ve mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait olan 40 adet taşınmaz ihale ile satılacak.



İHALE TARİHİ BELLİ OLDU



SGK'nın komuoyu bilgilendirmesine göre 25 Ağustos 2020'de gerçekleştirilen olan ihale Saosyal Güvenlik Kurumu İnşaat Ve Emlak Daire Başkanlığı'nda yapılacak. İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerin taşınmazlar ile alakalı olarak başvuru yapıp teklif verecekleri son tarih olarak ise 24 Ağustos 2020 açıklandı.



404.000 TL'DEN BAŞLAYAN MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI



Şanlıurfa'nın Merkez ve diğer ilçelerinde bulunan 40 adet taşınmazın 39 tanesinin arsa niteliğinde, 1 tanesinin ise tarla niteliğinde olduğu açıklandı. Ayrıca SGK satışa çıkarılan taşınmazlar ilealakalıolarak muhammen bedeb belirleme işlemini de tamamlayarak açıkladı. Buna göre taşınmazlar için 404.000 TL ile 4.342.000 TL arasında değişen muhammen bedeller belirlendi. Bunun yanında ihaleye katılacak olanların ödemeleri gereken geçici teminat bedelleri de açıklandı.



TAŞINMAZLAR KDV'DEN MUAF OLACAK!



Gerçekleşecek olan ihalede muhammen bedel üzerinde en yüksek teklifi veren gerçek veya tüzel kişiler taşınmazların yeni sahipleri olacaklar. Bu satış işleminde yer alan taşınmazlar KDV'den muaf tutulacaklar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri