Sosyal İzolasyon Konut Satışlarını Etkilemedi! 102 Bin Kişi Online Satışla Ev Sahibi Oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkışların kısıtlanması ev satışlarını etkilemedi. Geçtiğimiz ay geçilen web tapu sistemi ile birlikte 102 binin üzerinde kişi konut sahibi oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkışların kısıtlanması ev satışlarını etkilemedi. Geçtiğimiz ay geçilen web tapu sistemi ile birlikte 102 binin üzerinde kişi konut sahibi oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler neticesinde pek çok kişi evde kaldı. Bu durum pek çok sektörü olumsuz etkilerde konut piyasasında hala satışların devam ettiği görülü. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından salgın önlemleri kapsamında tapu ve kadastro başvurularının 18 Mart tarihinden itibaren online olarak yapılması için gerekli adımlar atılmıştı.



Online tapu işlemlerine bakıldığı zaman sadece bir aylık süreç içerisinde 351 bin 652 işlem gerçekleştirildiği öğrenildi. Salgınla mücadele devam ederken ülke genelinde toplam 102 bin 560 konut satışının online tapu işlemleri üzerinden gerçekleştirildiği açıklandı.



Konut sahibi olan vatandaşların 12 bin 989’u İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul bazlı düşünüldüğünde ise en fazla konut satışı yapılan semtin Esenyurt olduğu öğrenildi. Online konut satışı sisteminde listenin ikinci sırasında Ankara var. 8 bin 892 konut satışının gerçekleştirildiği öğrenildi. Üçüncü sıraya ise 5 bin 407 konut satışı ile İzmir yerleşiyor.



Online Web Tapu Sisteminden 43 Bin Vatandaş İpotek Kaldırdı!



Borcu sebebiyle ipotek altında bulunan 43 bin 487 vatandaşın borcunu ödemesinin ardından konutları üzerindeki ipoteği kaldırdıkları belirlendi. İşlemler yine online sistem üzerinden gerçekleşti. Kredi alarak Web Tapu işlemleri üzerinden ev sahibi olan kişi sayısı ise 29 bin 558 oldu. Bankalardan kredi almak için teminat olarak evini gösteren kişi sayısı ise 31 bin 133 kişi olarak belirlendi.


Emlak Haberleri Haberleri