Sözleşmelerde Kullanılacak 2 Ocak 2018 Tarihli Dolar Kuru Kaç TL?

Dövizle kira sözleşmesi imzalayan kişilere yönelik olarak getirilen sözleşmelerin Türk Lirasına çevrilmesi zorunluluğu için detaylar yavaş yavaş belirleniyor.

Dövizle kira sözleşmesi imzalayan kişilere yönelik olarak getirilen sözleşmelerin Türk Lirasına çevrilmesi zorunluluğu için detaylar yavaş yavaş belirleniyor.

Dolarla kira sözleşmesi düzenleyen kişilere yönelik olarak getirilen Türk Lirasına dönüş zorunluluğu için Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor.



Yapılan son düzenlemelerden biride büyük bir belirsizliğe neden olan dolar kuru için standart getirilmesi oldu. Yapılan düzenlemenin ardından dolar kurunun 2 Ocak 2018 olarak kullanılması zorunlu hale getirildi.



2 Ocak 2018 Tarihli Dolar Kuru Kaç TL?



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile 2 Ocak 2018 tarihinden önce düzenlenen tüm dövizle kira sözleşmeleri için Türk Lirasına dönüşte 2 Ocak 2018 tarihli dolar kuru kullanılmasına karar verildi.



Buna göre dövizle kira sözleşmesini 2 Ocak 2018 tarihinden önce imzalayan taşınmaz sahipleri kiracıları ile sözleşmelerini bu kur üzerinden güncelleyecek. 2 Ocak dolar kuru 3,77 lira üzerinden işlem görüyordu.



2 Ocak 2018 Merkez Bankası efektif döviz kuru 3,77 lira olarak kayıtlara alındığı için taşınmaz sahipleri dövizle kira sözleşmelerini Türk Lirasına çevirirken bu rakamı temel alarak hesaplama yapacak. Örneğin kirası bin dolar olan bir taşınmaz için kira sözleşmesi 2 Ocak 2018 tarihinden önce imzalandıysa bu kur üzerinden sözleşme Türk Lirasına çevrilecek ve 3 bin 770 lira olarak güncellenecek.



Yıllık Kira Artış Oranı TÜFE Üzerinden Hesaplanacak



Yapılan olan yasal düzenleme ile Türk Lirasına dönülen kira sözleşmeleri içinde yıllık kira artış oranının TÜFE üzerinden hesaplanmasına karar verildi. Kira artışı için o dönemde TÜİK tarafından açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması rakamı kullanılacak.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri