Süleyman Soylu "Yıkılmadık Metruk Bina Bırakmayın!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm belediye başkanlarına talimat verdi. Tüm metruk binalar yıkılacak, yıkılmadık metruk bina kalmayacak! Detaylar haberimizde...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm belediye başkanlarına talimat verdi. Tüm metruk binalar yıkılacak, yıkılmadık metruk bina kalmayacak! Detaylar haberimizde...

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu metruk binalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Soylu Belediye Başkanlarına Yetki Verdi "Tüm Metruk Binaları Yıkın"



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AK Parti'nin Kızılcahamam kampında belediye başkanları ile bir araya geldi ve tüm başkanlara metruk bina talimatı verdi.



Metruk binaların ciddi bir asayiş sorunu yarattığına dikkat çeken Bakan Soylu açıklamasında "Uyuşturucu kullanıcıları maddeyi yüzde 40 oranında kendi evlerinde kullanıyor. İkinci olarak da yüzde 24 oranında metruk binalarda uyuşturucu kullanımı tespit ettik.



Üçüncüsü ise parklarda. Belediye Başkanlarından bu hususlarda dikkatli olmalarını istiyoruz. Metruk binalara yoğunlaşın. Metruk bina bırakmayın, boşsa yıkın. Bu sizin sorumluluğunuzda. Bu konu ile özellikle ilgilenmenizi istiyoruz" diyerek metruk binaların acilen yıkılmasını istediğini söyledi.



İçişleri Bakanlığı Metruk Bina Genelgesi Yayımlamıştı!



Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 81 ilin belediye başkanlarına metruk bina genelgesi yollanmış ve metruk binaların acilen yıkılması istenmişti.



Son dönemde metruk binalarda çocuklara yönelik tacizin artması, uyuşturu kullanımı için bu binaların kullanımının yaygınlaşması ve ciddi asayiş sorunları yaratması üzerine metruk binaların yıkım çalışmaları da hız kazandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri