Süleymaniye Camii Restorasyonunda Büyük Skandal

Türkiye'nin en büyük tarihi miraslarından biri olan Süleymaniye Camii restorasyonunda büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en büyük tarihi miraslarından biri olan Süleymaniye Camii restorasyonunda büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

Tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için büyük bir önem taşıyan restorasyon çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.



Ancak yapılan çalışmaların bazılarında da büyük sorunlar yaşanabiliyor. Bunlardan biride Süleymaniye Camii restorasyon çalışmalarında yaşandı.



Mimar Sinan'ın Unutulmaz Eseri Tahrip Mi Edildi?



Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller "Restorasyon sonrası açılan bir delik olduğu aşikar. Tarihi bir eserin taşını keyfinize göre delip, tahrip edemezsiniz. Üstelik bu tahribatı yaptığınız eser Süleymaniye. Artık sözün bittiği yerdeyiz" diyerek yapılan çalışmayı eleştirdi.



1551 yılında yapımına başlanan ve 1557 yılında tamamlanan, Mimar Sinan tarafından yapılarak "kalfalık eserim" denilerek duyurulan unutulmaz eser iddialara göre restorasyon esnasında tahrip edildi.



Kablo Geçirmek İçin Caminin Tarihi Minaresi Delindi!



Konu hakkında açıklama yapan Eyüpgiller "Restorasyon sonrası açılan bir delik olduğu aşikar. Restorasyonu uygulayan firmanın anahtar tesliminden sonra yapılan bu tahribat gerçekten hepimizi derinden üzdü. Kablo deliği ile hoparlöre hat döşemişler.



Kullanıcıların duyarsızlığından artık bıktık. Minarede açılan kablo deliğinin kim veya kimler tarafından yapıldığı ortaya çıkartılmalı. Tarihi bir eserin taşını keyfinize göre delip, tahrip edemezsiniz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden izin almanız gerekir. Böyle bir izin var mı yok? Üstelik bu tahribatı yaptığınız eser Süleymaniye. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri